Λαφαζάνης Χουντής, Γαλάνης: Μια έκθεση γελοιογραφίας ενάντια στη δικτατορία του ευρώ

3639
Έκθεση σκίτσου

Την Έκθεση Γελοιογραφίας στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, με θέμα «Sweet Europe», που πραγματοποιεί η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων με Βρετανούς σκιτσογράφους επισκέφθηκε το Σάββατο (20/5) το απόγευμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με τους Ν. Χουντή, ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε, και Νίκο Γαλάνη, μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Τα στελέχη της ΛΑ.Ε έμεινα στην κυριολεξία εντυπωσιασμένα από την ποιότητα της Έκθεσης και όλων των σκιτσογράφων που συμμετείχαν και εξήραν την ευρηματική γελοιογραφία, το σαρκασμό, την ειρωνεία και το χιούμορ που ανέδυαν απέναντι σε μια ευρωζώνη και μια ΕΕ που παρακμάζουν, τελούν όλο και περισσότερο υπό την σκληρή Γερμανική επικυριαρχία, γίνονται όλο και πιο ολοκληρωτικές και συνθλίβουν στην κυριολεξία την Ελλάδα.
Η Έκθεση αυτή, σημείωσε με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης, ”δεν αναδεικνύει μόνο το αστείρευτο ταλέντο και τις αστείρευτες δυνάμεις, παρά τις δύσκολες περιστάσεις, της ελληνικής γελοιογραφίας και όσων την υπηρετούν.
Η Έκθεση αυτή τιμά στην κυριολεξία το Σύνταγμα της χώρας που άλλοι έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο και αποτελεί μια όαση δημοκρατίας, κριτικού πνεύματος και ελευθερίας σε μια περίοδο μνημονιακού ολοκληρωτισμού.
Οι γελοιογράφοι μας στη μεγάλη πλειοψηφία τους σαρκάζουν και γελοιογραφούν εύστοχα και θα πρόσθετα ρεαλιστικά το ευρώ και την ΕΕ.
Στο χώρο αυτό σπάει η δικτατορία των μνημονίων και του ευρώ που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας και βρίσκει έκφραση και η άλλη άποψη.
Λυπάμαι πολύ για τις επιθέσεις που η Έκθεση αυτή δέχτηκε από μια μερίδα του ευρώπληκτου κατεστημένου τύπου.
Στην ευρωζώνη και την ΕΕ και πολύ περισσότερο στην ελληνική αποικία τους, η δημοκρατία και η ελεύθερη σάτιρα λειτουργούν δυστυχώς πραγματικά, χωρίς ενόχληση, μόνο εφ’ όσο υμνούν την ΕΕ.”
Ο Παν. Λαφαζάνης, ο Νίκος Χουντής και ο Νίκος Γαλάνης ξεναγήθηκαν στην Έκθεση από τον Πρόεδρο της Λέσχης της Ελληνικής Γελοιογραφίας Πάνο Μαραγκό και άλλα στελέχη της Λέσχης και εξέχοντες δημιουργούς, ενώ οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την Έκθεση όσο και κυρίως για μεγάλα προβλήματα του χώρου της ελληνικής γελοιογραφίας, ειδικότερα της πολιτικής γελοιογραφίας, που στην κυριολεξία πνίγουν τον κλάδο και τους δημιουργούς του με την πνευματική κλοπή, την ανεργία, την απουσία συλλογικών συμβάσεων, τις εξευτελιστικές αμοιβές και την καταπάτηση κάθε ίχνους συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
σκιτσα2 σκιτσα3 σκιτσα6 σκιτσα7 σκιτσα9 σκιτσα10 σκιτσα11 σκιτσα12
σκιτσα13 σκιτσα14 σκιτσα15 σκιτσα16 σκιτσα17 σκιτσα18 σκιτσα19 σκιτσα20 σκιτσα22 σκιτσα23 σκιτσα25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας