Λαφαζάνης – Στρατούλης: Αποχώρησαν από την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων μνημείου για τους αγώνες ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ

8622
μνημείο ερτ

Παν. Λαφαζανης: Το “μαύρο” δεν τελείωσε, το συνεχίζουν σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα και οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΡΤ. Ντροπή και υποκρισία να χαιρετίζουν στα αποκαλυπτήρια Κρέτσος και Τσακνής.
Σήμερα Δευτέρα μετά τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, εκδήλωση “Μνήμες και χρέος” για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε στον ίδιο χώρο ο διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, αφιερωμένο στους αγώνες ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ.
Στην εκδήλωση, που ήταν παρόντες ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο Δημ. Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή και ο Θαν. Γούναρης από τους ”Πειρατές”, χαιρέτησε, χειροκροτούμενος και φανερά συγκινημένος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγ. Καλφαγιάννης, ο οποίος απέδωσε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν και αγωνίσθηκαν εκείνο το καλοκαίρι του 2014 ενάντια στο πραξικόπημα του “μαύρου” κατά της ΕΡΤ της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αλγεινή εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους το γεγονός ότι δόθηκε, εκτός προγράμματος, ο λόγος, για να χαιρετήσουν την εκδήλωση, στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και στον Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.
Εκείνη την ώρα ο Παναγ. Λαφαζάνης διαμαρτυρήθηκε έντονα, φωνάζοντας αίσχος και ντροπή και δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την εκδήλωση, πράγμα που έπραξε μαζί με τον Δ. Στρατούλη.
Μάλιστα, ενώ ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε αποχωρήσει ακούστηκε ο Διον. Τσακνής να φωνάζει σκαιότατα, προσβλητικά και επαναληπτικά από μικροφώνου στην Ραχήλ Μακρή, “σκάσε, σκάσε”.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του τόνισε ότι “τιμά τους αγώνες όλων όσων με ανιδιοτέλεια και περίσσευμα καρδιάς πάλεψαν ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου”.
Υπογράμμισε, όμως, ότι “το μαύρο στην ΕΡΤ δυστυχώς δεν έληξε αλλά με άλλους τρόπους συνεχίζεται και γίνεται ίσως πιο βαθύ, ενάντια σε κάθε συνεπή αντιμνημονιακή δύναμη πρώτα απ’ όλα ενάντια στην ΛΑ.Ε και κυρίως συνεχίζεται με την διαρκή υποβάθμιση, ενημερωτική και πολιτιστική της ΕΡΤ, που έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό παραμάγαζο”.
“Αποτελεί ντροπή και υποκρισία”, συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, “να χαιρετίζουν μια εκδήλωση ενάντια στο “μαύρο”, εκείνοι που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για την μετατροπή της ΕΡΤ σε όργανο λογοκρισίας, σε μια φαιά μνημονιακή ντουντούκα και υμνωδό ενός νεοαποικιακού πολιτικού και πολιτιστικού καθεστώτος”.
“Αποχωρήσαμε από την εκδήλωση, μόλις πήραν τον λόγο οι εκφραστές της κυβέρνησης, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους οι αγώνες τους κατά του “μαύρου” συνεχίζονται και τους θεωρούν ιδιαίτερα αναγκαίους και επίκαιρους”.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το video με την ανοίκεια και υβριστική επίθεση του Διονύση Τσακνή προς τη Ραχή Μακρή μπροστά στα μικρά παιδιά της, η οποία έλαβε χώρα μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη και Στρατούλη από την εκδήλωση:

open ert laf1
open ert laf2
open ert laf4

2 Σχόλια

    • Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει γίνει κατανοητό γενικά, όμως το «μαύρο» στην ΕΡΤ το 2013 άφησε 2,5 χιλιάδες ανθρώπους ανέργους. Αρκετοί από αυτούς βγήκαν από αυτήν την περιπέτεια με σοβαρά κλονισμένη την υγεία τους και, κάποιοι από αυτούς πέθαναν πρόωρα, χωρίς να δικαιωθούν ποτέ… Σε αυτούς είναι αφιερωμένο το μνημείο και, φυσικά, όχι στους «καρεκλοκένταυρους» της νέας ΝΕΡΙΤ που έχουν στελεχώσει, πλέον, το Ραδιομέγαρο και πολλοί από αυτούς δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την ΕΡΤ στο παρελθόν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας