Κουρουμπλής: ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συστήσουν τη “μεγάλη δημοκρατική” παράταξη

1915
κουρουμπλής
Ο απόλυτος εξευτελισμός και διασυρμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι μέχρι τώρα αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ εδέχοντο τα πυρά της Κουμουνδούρου.
Έφτασε, όμως, η ώρα να καταπιούν τη γλώσσα τους.
Ήρθε ο Παναγ. Κουρουμπλής και με την μεγαλύτερη άνεση, για να μην κυνισμό, να εξαπολύσει από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο North, επίθεση φιλίας στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την ανάγκη συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ακόμα και την συνύπαρξη τους στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Παν. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα μπορούσε «να δημιουργηθεί μέσα από κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».
Απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ο υπουργός, οι προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να ενωθεί ο χώρος.
Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι γαντζωμένοι θέλοντας συνεχώς να βρίσκονται στην εξουσία.
Ερωτηθείς δε εάν αν η συνεργασία προκύψει και μέσα από υπουργεία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε πως «στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ όχι, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για κάθε τι».
Την πρόταση Κουρουμπλή, όπως ήταν αναμενόμενο, σχολίασε ειρωνικά και αρνητικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι, λοιπόν, χαρακτήριζαν μέχρι τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέο ΠΑΣΟΚ, έκαναν ένα μικρό λάθος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ΠΑΣΟΚ της χειρότερης δυνατής μορφής και της χειρότερηςέκφρασης.
Ο εξευτελισμός και διασυρμός του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιου τύπου ανοίγματα γίνεται τέλειος!
Αφού το ΠΑΣΟΚ ”έσωσε” τη χώρα και αφού η χώρα ξανά ”εσώθη” από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα προτείνεται να ”σώσουν” τη χώρα και οι δυο μαζί, ενωμένοι ”εις σάρκα μια”! Έλεος! Δεν θέλουμε άλλη σωτηρία!
Ο Κουρουμπλής απλώς ήρθε να πει ανοικτά αυτό που εδώ και καιρό δρομολογείται στο παρασκήνιο από την Φ. Γεννηματά, τον Κ. Λαλιώτη που παριστάνει συνεχώς τον αγανακτισμένο και σειρά άλλων στελεχών, με τον Β. Βενιζέλο να αντιδρά σφόδρα, αφού προσβλέπει σε συνεργασία με τη ΝΔ και φυσικά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή ενός κομματιού του.
Ο ενδιάμεσος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χώρος αποσυντίθεται.
Το Ποτάμι συρρικνώνεται και φυλλορροεί.
Ο Φώτηλας πήγε κατά ΝΔ και τώρα η Μάρκου προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διχασμένη βαθύτατα σε φιλοΣΥΡΙΖΑ και φιλοΝΔ, προσπαθεί να κρατηθεί ενωμένη μόνο και μόνο για να διαπραγματευτεί, ενώ ο Β. Βενιζέλος, καταρρέοντας, επιχειρεί να επιπλεύσει στη δημόσια ζωή και στη δημοσιότητα ως ένα είδος ”πολιτικούκλόουν.
Το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, με τα παρακμιακά κόμματα και κομματίδια του, υπάρχει, όχι γιατί βρίσκει συναινέσεις στην κοινωνία αλλά γιατί ακόμα ο καναπές, τα πελατειακά δίκτυα και οι αυταπάτες είναι ανθεκτικά μέσα στο λαό.
Γιατί, ακόμα, όλες οι ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν συγκροτούνται σε ένα ενιαίο πολιτικό και εκλογικό μέτωπο και αδυνατούν να επαναθεμελιώσουν μια στρατηγική διεξόδου με ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό υπόδειγμα οικονομικοκοινωνικής ανασυγκρότησης.
Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας