Κατέρρευσε η βιομηχανία: Νέα μείωση 15,1% στον κύκλο εργασιών της

1012
βιομηχανία

Μείωση 15,1% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Αύγουστο.

Τον Αύγουστο του 2019 είχε καταγραφεί μείωση 8,2% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2020 σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση 21,4%, ενώ ο μέσος γενικός δείκτης δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020 παρουσίασε μείωση 10,1% συγκριτικά με το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2018-Αυγούστου 2019.

Η μείωση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στην βιομηχανία κατά 15,1% τον Αύγουστο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2019 προήλθε:

  1. από την μείωση κατά 15,3% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης
  2. από την αύξηση κατά 8,9% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων
  3. από την μείωση 18,8% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς
  4. από την μείωση 6,8 του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς

Η ραγδαία κατάρρευση που σημειώνεται στην ελληνική βιομηχανία όλα τα μνημονιακά χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, φέρνουν την χώρα μας στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε, όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας. Η κατάρρευση αυτή, στο πλαίσιο της γενικότερης παραγωγικής συρρίκνωσης και παρακμής της χώρας μας, αποτελεί το μεγαλύτερο, ίσως, πλήγμα στο οικονομικό μέλλον της χώρας και σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση της.

Η Ελλάδα μετατρέπεται ραγδαία σε ένα κρατικοδίαιτο ολιγαρχικό σύστημα, με κύριο χαρακτηριστικό τον μεταπρατικό-εμπορομεσιτικό προσανατολισμό και με  τους πλέον νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας της να ελέγχονται από το πολυεθνικό κεφάλαιο, ενώ το οικονομικό της σύστημα στηρίχθηκε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, από τις οποίες επωφελείται κατά κύριο λόγο το ξένο πολυεθνικό τουριστικό κεφάλαιο στηριγμένο σε εγχώριους επιχειρηματίες – υπαλλήλους του.

Η ελληνική οικονομία αυτού του τύπου δεν έχει κανένα μέλλον και ο τόπος χρειάζεται μια εκ βάθρων οικονομική παραγωγική ανασυγκρότηση, στηριγμένη σε ένα νέο αποτελεσματικό και πρωτοποριακό κράτος και στη βάση μιας πρωτοπόρας παραγωγικότητας και της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών .

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας