Κίνα: Αναστέλλει την αποπληρωμή του χρέους για 77 αναπτυσσόμενες χώρες

1581
κίνα

Η Κίνα ανέστειλε την αποπληρωμή του χρέους για 77 αναπτυσσόμενες χώρες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να βοηθήσει τις μη προνομιούχες χώρες στην καταπολέμηση της Covid-19.

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τα έθνη που θα ωφελούνταν από αυτή την κίνηση.

Ο Κινέζος Υφυπουργός Εξωτερικών, Ma Zhaoxu, έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η χώρα εξέδωσε επίσης μια λευκή βίβλο για τον πόλεμο κατά του κορονοϊού.

Η λευκή βίβλος με τίτλο “Πολεμώντας το Covid-19: Κίνα εν δράσει”, εκδόθηκε από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της χώρας την Κυριακή (7 Ιουνίου).

Κατέγραψε τις προσπάθειες της χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μοιραζόμενη την εμπειρία της με τον κόσμο.

Ο Ma αποκάλυψε ότι η χώρα έχει μέχρι στιγμής προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα από 150 έθνη σε διάφορες μορφές, όπως η αποστολή των ιατρών εμπειρογνωμόνων τους.

“Όταν ήμασταν στην πιο δύσκολη εποχή μας, περισσότεροι από 170 παγκόσμιοι ηγέτες, πάνω από 50 επικεφαλής διεθνών οργανισμών και 300 πολιτικά κόμματα μας έστειλαν τους χαιρετισμούς και την υποστήριξή τους.

“Συνολικά, 77 έθνη και 12 διεθνείς οργανισμοί μας δώρισαν αντικείμενα εμάς για την καταπολέμηση του ιού, ενώ άνθρωποι από όλο τον κόσμο έδειξαν την υποστήριξή τους προς την Κίνα με διάφορες μορφές.

“Δεν θα ξεχάσουμε αυτή την πολύτιμη φιλία”, ανέφερε.

Ο Ma διέψευσε επίσης ισχυρισμούς ότι η σχέση της Κίνας με άλλες χώρες επηρεάστηκε από τα αρνητικά συναισθήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Πηγή: Beh Yuen Hui – μετάφραση: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας