ΛΑ.Ε Κέρκυρας: Κάτω από την δυσοσμία της σήψης των αστικών αποβλήτων κρύβεται η «ευωδία της ανάπτυξης» του κεφαλαίου

1497
κέρκυρα

Όπως και σε όλους τους άλλους κρίσιμους τομείς, των εξορύξεων, της ενέργειας, του νερού, των δημόσιων χώρων (Ερημίτη),των δημόσιων υποδομών αεροδρόμιο (Fraport) – λιμάνι, των κοινών αγαθών, έτσι και στον χρυσοφόρο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων το μότο της πολιτικής τους είναι το ίδιο. Ιδιωτικοποιήσεις για μεγάλα κέρδη του κεφαλαίου, εκποίηση δημόσιων πόρων και στη συγκεκριμένη περίπτωση εισαγωγή τεχνολογιών ακριβών και ανεξέλεγκτων. Ο σχεδιασμός αυτός θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους για τους πολίτες, την επιβάρυνση της υγείας τους και του περιβάλλοντος, ενώ βεβαίως ταυτόχρονα απαιτεί και πολιτικές αύξησης του όγκου των σκουπιδιών και όχι πολιτικές πρόληψης και ανακύκλωσης.

Οι ευθύνες της αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων ΜΕΓΑΛΕΣ για την  ενσωμάτωση της στις μνημονικές – νεοφιλελεύθερες  πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που ενδιαφέρονται για την «λεία» στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα από το 2016 έχει δημόσια  διατυπώσει τις θέσεις της για την διαχείριση των αποκριμάτων και από πού προέρχονται αυτές οι πολιτικές της τεχνητής κρίσης που αποσκοπούσαν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αποκριμάτων

Το Δεκέμβρη του 2017 η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας μαζί με άλλες δημοκρατικές, αντιμνημονιακές αντινεοφιλελεύθερες, ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις και σωματεία έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών έξω από το ξενοδοχείο όπου λάμβανε χώρα η κυβερνητική φιέστα για τα Ιόνια νησιά

Για όσους προσπαθούν να θολώσουν τα νερά επαναλαμβάνουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει διαχωρίσει την θέση της ρητά με αυτές τις πολιτικές, καθώς και με την δημοτική και περιφερειακή αρχή και με όσους συνεχίζουν να τις στηρίζουν.

Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές αναπτύσσεται ένα κίνημα, σε μια κοινή αντίληψη, που περιγράφεται με τη διατύπωση «δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και με κοινωνική συμμετοχή με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών και τη συνυπευθυνότητα. τους». Θα προσφέρει έσοδα στις τοπικές κοινωνίες του νησιού, στο Δήμο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού της Κέρκυρας χωρίς επιζήμιες συνέπειες για το περιβάλλον.

Η κοινωνική διεύρυνση αυτού του μετωπικού κινήματος με όλες τις δημοκρατικές  αντιμνημονιακές αντινεοφιλελεύθερες, ριζοσπαστικές δυνάμεις είναι αναγκαία για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του περιβάλλοντος της Κέρκυρας. Είναι εξαιρετικά επείγον να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχουν χαρακτηριστικά κρίσης. Ιδιαίτερα σήμερα οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούν στην ανάπτυξη του κινήματος. Πόσο μάλλον όταν δεν εκφράζονται ευθέως ως πολιτικός φορέας

Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόσκληση;

Μπορούμε και πρέπει να το πιστέψουμε και να το επιχειρήσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σκόπιμο,  να ξεκαθαρίσουμε τον ενοποιητικό στόχο των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων την δημιουργία πολιτικού κοινωνικού ΜΕΤΩΠΟΥ  ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωζώνης και ΕΕ .

Δεν είναι αφορισμός αλλά πολιτικές που αγνοούν την ανάγκη της ενότητας της εργατικής τάξης ,την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος για την προώθησης εναλλακτικών λύσεων σε τελική  «χύνουν νερό στο μύλο» των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που μας έχουν φέρει ως εδώ

Η χώρα χρειάζεται έναν νέο σύγχρονο ΕΑΜ που ΤΩΡΑ θα φέρει σε πέρας, χωρίς εθελόδουλες και καταστροφικές υπαναχωρήσεις, την μεγάλη υπόθεση της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΛΑ.Ε Κέρκυρας, 20/7/2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας