Γιάννης Μπουτάρης: Θύμα φασιστικής τραμπούκικης επίθεσης

2475
Γιάννης Μπουτάρης

Τραμπούκικη επίθεση από ομάδα φασιστών δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Αγίας Σοφίας πήγε στον Λευκό Πύργο, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκεί, φασιστική ομάδα του επιτέθηκε φραστικά και τον καταδίωξε τραμπουκίζοντάς τον, χαρακτηρίζοντάς τον “ανθέλληνα” και για το Radical Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πόλη, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, κυρίαρχο ήταν το πανό για αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδίκασαν και οι τρεις ποντιακές ομοσπονδίες που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον Δήμαρχο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας