Θεσσαλονίκη: κλειστό δημοτικό σχολείο, έμεινε χωρίς θέρμανση!

1100
κλειστό δημοτικό σχολείο
Δεν μπήκαν στις τάξεις τους σήμερα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Το κτήριο έμεινε από θέρμανση καθώς μετά από ολιγωρία δεν έγινε η σύνδεση στο φυσικό αέριο.

Οι γονείς βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο μαζί με τα παιδιά τους, αλλά το μάθημα δεν άρχισε ποτέ. Για το ζήτημα είχαν ενημερώσει το Δήμο Παύλου Μελά καιρό τώρα. Στο σχολείο έγιναν το καλοκαίρι οι ενέργειες για να μπει στο δίκτυο του φυσικού αερίου, αλλά δεν προχώρησε το τελευταίο σκέλος που είναι η σύνδεση. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα η θέρμανση γινόταν με καυστήρα πετρελαίου και μετά την απομάκρυνση του αναμενόταν η αυτοψία για σύνδεση με το αέριο. Έτσι, δεν είναι μόνο τα σχολεία σε Κοζάνη και Φλώρινα που δε λειτουργούν σήμερα εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και το συγκεκριμένο σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί, οι γονείς ενημερώθηκαν στην πύλη του σχολείου από τους δασκάλους για την έλλειψη θέρμανσης και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αφού την τελευταία στιγμή έμαθαν την εξέλιξη αυτή και πολλοί δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά τους. Παράλληλα, είναι άγνωστο αν και αύριο θα λειτουργήσει το σχολείο.

Δέκτης των έντονων παραπόνων έγινε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωσήφ Αράπογλου που βρέθηκε εκεί, αφού σύμφωνα με τα όσα λένε οι γονείς, ο Δήμος ολιγώρησε χαρακτηριστικά, αφήνοντας το σχολείο χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, σήμερα στο συγκρότημα έφτασε και συνεργείο της ΔΕΠΑ, για τις εργασίες.

Πρόβλημα και με το κτήριο

Αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο 2ο Δημοτικό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει γνωστό πως απαιτείται στατικός έλεγχος γιατί παρατηρούνται ρηγματώσεις και καθιζήσεις. Για το λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα στο χώρο και μηχανολόγος που θα κάνει την αυτοψία.

Το κτήριο έχει ανεγερθεί το 1970, επομένως επιβάλλεται να ελεγχθεί η στατικότητα του. Στους διαδρόμους έξω από τις μαθητικές τουαλέτες και στους δυο ορόφους παρατηρείται διαρροή νερού ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει μεγάλη φθορά στο σοβά των τοίχων. Έτσι, ο τοίχος υγροποιείται με αποτέλεσμα να προκληθεί η ίδια φθορά και στο εσωτερικό του κτηρίου.

*Πηγή: www.life-events.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας