Η Τουρκία στους BRICS; Ο Τσίπρας πάγωσε συμφωνία Λαφαζάνη για την συμμετοχή Ελλάδας

3748
BRICS

Θα μπει η Τουρκία στην ένωση των BRICS; Όπως φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη 10η ετήσια συνάντηση του Οργανισμού, αποτελεί βασική του προτεραιότητα η είσοδος της Τουρκίας στον Οργανισμό Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νοτ. Αφρικής (BRICS).

Στην 10η σύνοδο του Οργανισμού των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ, σημειώνεται ότι συμμετέχουν τιμητικά Τουρκία, Αργεντινή και Τζαμάικα. (Για περισσότερα βλέπε εδώ)

Ο Ερντογάν όπως μεταδίδει η hurriyetdailynews, κάλεσε τους πέντε ηγέτες των χωρών που απαρτίζουν την ένωση BRICS να κάνουν δεκτή τη συμμετοχή της Τουρκίας.

«Αν μας δεχτείτε, το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής Γιοχάνεσμπουργκ την Παρασκευή.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα μέλη του μπλοκ δέχτηκαν με θέρμη την πρόταση του, και ειδικότερα η Κίνα που τάχθηκε υπέρ μιας διεύρυνσης.

Παρατήρησε ακόμη ότι φάνηκε να σκέφτονται την είσοδο νέων χωρών και ότι σίγουρα δεν είναι κατά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είμαστε στους G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και θα πάρουμε τη θέση μας στη BRICS », πρόσθεσε.

Γιατί δεν συνδέθηκε η Ελλάδα με τους BRICS

Να σημειώσουμε ότι ο Παν. Λαφαζάνης, ως υπουργός Ενέργειας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την συμφωνία που είχε υπογράψει στην Πετρούπολη για την κατασκευή αγωγού που θα διένυε την Ελλάδα με ρωσικό φυσικό αέριο, είχε συμφωνήσει με τον Υπουργό Οικονομίας της Ρωσίας και για την ένταξη της χώρας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, έναντι ευτελούς μερίσματος συμμετοχής.

Με την συμμετοχή της, η Ελλάδα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, πέραν των άλλων στρατηγικών οικονομικών ωφελημάτων και δυνατοτήτων, θα εξασφάλιζε, σύμφωνα με ρητές διαβεβαιώσεις από την Ινδική Διοίκηση της Τράπεζας, σημαντική αναπτυξιακή χρηματοδότηση, με άκρως ευνοϊκούς όρους!

Όμως αυτή η συμφωνία Λαφαζάνη, μετά την παραίτησή του και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων για λόγους πολιτικής και οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας στον Ευρωατλαντισμό.

Τώρα, επωφελείται η Τουρκία και ανοίγει απεριόριστους οικονομικούς ορίζοντες και η φοβική, εθελόδουλη Ελλάδα πνίγεται στο νέο ραγιαδισμό και την στασιμανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας