Το Ισραήλ, σε ρόλο προβοκάτορα, προχώρησε σε γκαγκστερική αεροπορική επίθεση στη Συρία, με στόχο να δυναμιτίσει το κλίμα και να προκαλέσει την πολεμική στρατιωτική συσπείρωση και επέμβαση της Δύσης ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ και αν είναι δυνατόν να θέσει προσκόμματα στην κυβέρνηση Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Είναι θλιβερή η σιωπή της κυβέρνησης, η οποία έχει καταντήσει δορυφόρος του Ισραήλ, απέναντι στην κυνική και απρόκλητη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην Συρία.
Η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, δυστυχώς, βάζει ”βόμβα” στα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και υπονομεύει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
Η κυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου, με την στήριξη και του Μητσοτάκη, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στα σχέδια πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή για να εξυπηρετηθούν τα πιο ληστρικά αμερικανοατλαντικά συμφέροντα.
Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, το έδαφος της οποίας έγινε στόχος χθες, σύμφωνα με τη Δαμασκό και τη Μόσχα, αεροπορικών επιδρομών των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εκφράζεται η «μεγάλη του ανησυχία» για τα αεροπορικά πλήγματα την ευθύνη για τα οποία απορρίπτουν Δαμασκός και Ισραήλ.
Σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε χθες το βράδυ στόχους κοντά στην Δαμασκό, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έλαβε μέτρα προστασίας κατά της εκτόξευσης πυραύλου προερχομένου από την Συρία.
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε σήμερα «προκλητικά» πλήγματα των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι έθεσε ευθέως σε κίνδυνο εμπορικές πτήσεις.
Η ισραηλινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό έγινε από τον λιβανικό εναέριο χώρο, «πραγματοποιήθηκε την στιγμή που δύο αεροσκάφη της γραμμής, που δεν προέρχονταν από την Ρωσία, ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στα αεροδρόμια της Βηρυτού και της Δαμασκού», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.
«Για να αποφευχθεί μία τραγωδία, περιοριστικά μέτρα που αφορούν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιβλήθηκαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, πράγμα που επέτρεψε στους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στην Δαμασκό να ανακατευθύνουν το ένα από τα αεροσκάφη στην ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ», δήλωσε ο Κονατσένκοφ.
Η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποίησε 16 πυραύλους κατά την διάρκεια των επιδρομών αυτών, σύμφωνα με την Μόσχα,14 από τούς οποίους καταστράφηκαν από τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία, σύμμαχο της συριακής κυβέρνησης, και το Ισραήλ έχουν περιπλακεί μετά το επεισόδιο του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κατά λάθος ρωσικό αεροσκάφος προσπαθώντας να αναχαιτίσει ισραηλινούς πυραύλους.