Η μνημονιακή Ελλάδα και η Τουρκία του οριακού ''Evet''

3059
evet

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι, μετά το αμφισβητουμενό οριακό ”Evet”(ΝΑΙ) στο τούρκικο δημοψήφισμα, που αναδεικνύει μια κατακερματισμένη και με άγνωστο μέλλον Τουρκία, ως αναδυόμενη δεσποτεία του Erdogan, στην Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική μια ανατροπή που θα βγάλει τη χώρα από την μνημονιακή ληστεία, για μια νέα αναπτυξιακή κοινωνική τροχιά, μια νέα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και μια διαφορετική στάση και αντιμετώπιση της Τουρκίας.
Το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, παρά τους άσφαιρους και βλαπτικούς λεκτικούς λεονταρισμούς στους οποίους συχνά καταφεύγει, διακατέχεται από ένα βαθύ και μόνιμο σύνδρομο φοβίας έναντι της Τουρκίας και από μια αίσθηση ομηρίας απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της.
Αυτήν την φοβία του, το ελληνικό κατεστημένο την χρησιμοποιεί διαχρονικά και κατά κόρον, ιδιαίτερα σήμερα, για να καθηλώνει τον ελληνικό λαό στην υποταγή και την δουλοπρέπεια, επισείοντας διαρκώς και με τον πιο άθλιο ηττοπαθή τρόπο, πως το τίμημα οποιασδήποτε αποτίναξης της εξάρτησης και της ξένης κηδεμονίας της χώρας, θα είναι η εισβολή της Τουρκίας και ο ‘’αναμενόμενος‘’ ακρωτηριασμός της Ελλάδας.
Η απειλή ότι θα μας την ”πέσουν” οι Τούρκοι, συνιστά τη διαρκή βρώμικη και υποτελή απάντηση των κυρίαρχων κύκλων απέναντι σε κάθε ριζοσπαστικό λαϊκό αίτημα.
Η φοβία του Ελληνικού κατεστημένου απέναντι στην Τουρκία, λένε στην Iskra οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι, είναι απολύτως αβάσιμη και αδικαιολόγητη.
Η Ελλάδα αν υπέστη κατά καιρούς και πρόσφατα ήττες από την Άγκυρα, αυτό οφείλεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στα σφάλματα των ψοφοδεών κυρίαρχων δυνάμεων της χώρας μας και όχι τόσο στην στρατιωτική ικανότητα της γείτονος και την διαφορά ισχύος.
Γενικότερα, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τόσο από τρίτους αλλά από τον κακό εθελόδουλο εαυτό της και την βαθιά εξαρτημένη και ιδιαίτερη ληστρική κυρίαρχη τάξη της.
Σήμερα, που η Ευρώπη παρακμάζει και χάνει έδαφος. Σήμερα, που ολόκληρη η περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζει μια κλιμακούμενη και γεμάτη κινδύνους αποσταθεροποίηση, ενώ η Τουρκία κατακερματισμένη τείνει να καταστεί πάλι ο μεγάλος ασθενής και το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα περισσότερο νέους ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς.
Ειδικότερα, χρειάζεται επειγόντως μια νέα πολιτική απέναντι στην Τουρκία, χωρίς φοβίες, χωρίς σύνδρομα και χωρίς την αίσθηση της αδυναμίας και της ανημπόριας, καταστάσεις που κατά καιρούς δίνουν την θέση τους σε τυχοδιωκτισμούς και σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά της επίσημης Ελλάδας, οι οποίες κοστίζουν ακριβά.
Το μήνυμα που μας στέλνει το δημοψήφισμα της Τουρκίας είναι μήνυμα για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και δορυφοριοποιήσεις και με μια πολιτική ισότιμων σχέσεων με την Τουρκία, πράγματα που συνιστούν ακλόνητα θεμέλια για την ασφάλεια και την προκοπή της Ελλάδας και την απόκτηση από μέρους της μιας νέας θέσης μεγάλης επιρροής στην ευρύτερη περιοχή για τη συνεργασία, την ειρήνη και την σταθερότητα.
Το ερώτημα είναι αν θα συλλάβουμε το μήνυμα που στέλνει του τούρκικο δημοψήφισμα στην Ελλάδα ή αν το θεωρήσουμε απλώς και όχι μόνο ως μια εσωτερική υπόθεση που αφορά την Τουρκία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

Η Τουρκία, μετά το οριακό και αμφισβητούμενο “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα, μπορεί να εξελιχθεί σε πηγή μεγαλύτερης αστάθειας στην περιοχή.

Μετά το τουρκικό δημοψήφισμα πιο επιτακτική η ανάγκη για μια Ελλάδα χωρίς ξένες κηδεμονίες, κυρίαρχη, με ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και πολιτική ισότιμης αντιμετώπισης της Τουρκίας, χωρίς σύνδρομα και φοβίες.

Μετά το οριακό και αμφισβητούμενο “Ναι” στο τουρκικό δημοψήφισμα, που αναδεικνύει μια κατακερματισμένη και με αβέβαιο μέλλον Τουρκία, ως αναδυόμενη δεσποτεία του Erdogan, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στην χώρα μας μια ανατροπή που θα μας βγάλει από τη μνημονιακή κηδεμονία και θα αναδείξει μια Ελλάδα κυρίαρχη, με ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και με μια διαφορετική αντιμετώπιση της Τουρκίας, που θα βασίζεται στην ισοτιμία και τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Είναι καιρός η χώρα μας να εγκαταλείψει τα σύνδρομα φοβίας έναντι της Τουρκίας και την αίσθηση ομηρίας απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της, τα οποία διακατέχουν το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα οποία συχνά διανθίζονται από μέρους του με βλαπτικούς λεκτικούς λεονταρισμούς και επιζήμιες σπασμωδικές ενέργειες.

Επιπροσθέτως, αποτελεί όνειδος και έσχατη κατάπτωση για τις κατεστημένες δυνάμεις να χρησιμοποιούν διαχρονικά και κατά κόρον και ιδιαίτερα σήμερα, την τουρκική απειλή για να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό στην υποταγή και την δουλοπρέπεια, επισείοντας αβάσιμα και διαρκώς πως το τίμημα της αποτίναξης της ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας επί της χώρα μας θα έχει επικίνδυνες εθνικές συνέπειες λόγω της επιθετικής στάσης της Τουρκίας.

Σημειώνω, πάντως, την υποκρισία των ηγετικών κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αντιδρούν στο καθεστώς των υπερεξουσιών του Ερντογάν όχι για λόγους δημοκρατίας αλλά γιατί οι αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Τουρκία δεν βρίσκονται κάτω από τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχό τους, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το σκληρό δικτατορικό καθεστώς του Σίσι στην Αίγυπτο αλλά και μια σειρά άλλων τυραννικών καθεστώτων στον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο, τα οποία ένθερμα υποστηρίζει το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Σήμερα, που η Ευρώπη παρακμάζει και χάνει έδαφος. Σήμερα, που ολόκληρη, σχεδόν, η περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζει μια κλιμακούμενη και γεμάτη κινδύνους αποσταθεροποίηση, ενώ η Τουρκία, σε κρίση και κατακερματισμένη, τείνει να καταστεί πάλι ο μεγάλος ασθενής και το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα περισσότερο νέους ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς στην πορεία της και στην εξωτερικής της πολιτική.

Το συμπέρασμα για την χώρα μας από το δημοψήφισμα της Τουρκίας, συνίσταται σε ένα, ούτως ή άλλως, επίκαιρο μήνυμα για μια νέα Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και δορυφοριοποιήσεις, που θα ακολουθεί μια πολιτική ισότιμων σχέσεων με την Τουρκία, πράγματα που συνιστούν ακλόνητα θεμέλια για την ασφάλεια και την προκοπή της χώρας μας και την απόκτηση από μέρους της μιας νέας θέσης μεγάλης επιρροής στην ευρύτερη περιοχή μας για τη συνεργασία, την ειρήνη, την σταθερότητα και την υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας