Η Ελλάδα μελετά «αναγνώριση» Κοσσόβου, η Σερβία απαντά με «αναγνώριση» ψευδοκράτους

795
Η Ελλάδα μελετά «αναγνώριση» Κοσσόβου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αλλά και σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η Ελλάδα βρίσκεται πιθανόν ένα βήμα πριν την «αναγνώριση» της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.

Ήδη ο Ν.Δένδιας έχει σπεύσει να αναβαθμίσει το Γραφείο Συμφερόντων του Κοσσυφοπεδίου στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Πρίστινα, ένα ταξίδι που κατά τον ίδιον υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχές, πράγμα που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις ΗΠΑ αλλά και Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Από την άλλη πλευρά, η Σερβία διαμηνύει ότι αν από την μεριά της Αθήνας υπάρξει αναγνώριση του καθεστώτος της Πρίστινας, τότε ως αντίποινα το Βελιγράδι θα προχωρήσει σε άνοιγμα τουρκοκυπριακού γραφείου και στην αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Μια τέτοια εξέλιξη, την οποία σφόδρα απευχόμαστε, όλοι αντιλαμβανόμεθα ότι θα έφερνε τα πάνω κάτω στην περιοχή και θα συνιστούσε μια πραγματική βόμβα και τραγωδία για το παρόν και κυρίως το μέλλον της.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο στο όνομα της μεγάλης Αλβανίας και «συμμάχου» της Τουρκίας, να θυσιάσει τις σχέσεις της με τη Σερβία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ, οι Βρυξέλλες και η φιλότουρκη Γερμανία.

Έλεος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας