Η Ελλάδα δεν τυπώνει το ευρώ αλλά το δανείζεται 3,45% ακριβότερα από την Γερμάνια

2834
κίτρινα

Λίγοι από τους συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα  δεν τυπώνει πλέον το Νόμισμα της άλλα το δανείζεται από τις αγορές κι ότι αυτά τα δανεικά  ευρώ τα πληρώνει πάρα πολύ ακριβά!
Σήμερα  για παράδειγμα, τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της αγοράς ομολόγων -με τα οποία δανειζόμαστε το ευρώ- η απόδοση του 10ετους ομολόγου  δανεισμού της χώρας ήταν στο 4,06% από 4,30% που είχε κλείσει χθες.
Ωστόσο στη συνέχεια η απόδοση αυξήθηκε εκ νέου στο 4,20% ενώ έκλεισε τελικάστο 4,12%.
Να σημειωθεί ότι η  διαφορά έναντι του αντίστοιχου γερμανικού επιτοκίου  (με το οποίο η Γερμάνια  δανείζεται το ευρώ) κυμαίνονταν χθες στο 3,45%.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δανείζεται  το ευρώ  3,45% ακριβότερα από την Γερμάνια που το δανείζεται με το -συμβολικό σχεδόν- 0,67%
Ενώ η Ελλάδα δανείζεται για να χρησιμοποιεί το ευρω με 4,12% στις άλλες χώρες του ευρώ έχουμε τα εξής επιτόκια σύμφωνα  με την naftemporiki.gr :

  • Η Γαλλία δανείζεται το ευρώ με 0,91%
  • Το Βέλγιο με 0,94%
  • Η Ιρλανδία με 1,04%
  • Η Ισπανία με 1,42%
  • Η Πορτογαλία με 1,81%
  • Η Ολλανδία με 0,71%
  • Ενώ η «προβληματική» Ιταλία με 2,01%

Αυτό το ακριβό ευρώ με το οποίο χρηματοδοτείται η Ελλάδα, διοχετεύεται  σαν το δηλητήριο  -αργά και μεθοδικά- στην  Ελληνική αγορά από τις φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τράπεζες, προκαλώντας αλυσιδωτές αυξήσεις και ακρίβεια παντού.
Αυτά τα επιτοκια δανεισμού προστίθενται στα επιτοκια με τα οποία αποπληρώνουν τα δάνεια τους οι  δύσμοιροι Έλληνες δανειολήπτες κάθε είδους δανείου.
Έτσι οδηγούνται μεθοδικά  βάση του ευρωπαϊκού σχεδιασμού στην χρεοκοπία,  σε  κοκκίνισμα  των δανείων τους και είτε σε δήμευση των περιουσιών τους από το δημόσιο, είτε  πλειστηριασμό και ρευστοποίηση από την τράπεζα.
Για να  μπορεί η χώρα  να χρησιμοποιεί το ευρώ πρέπει πληρώσει  τους παράλογους τόκους που επιβάλουν οι αγορές που ελέγχονται από τους ξένους και καθοδηγούνται από του Οίκους αξιολόγησης.  Για να συγκεντρωθούν τα έξοδα των τόκων  το Δημόσιο εκτός από κατασχέσεις προχωρά σε  υπερφορολόγηση των πάντων, σε λιτότητα και σε πολιτικές στραγγαλισμού κάθε έννοιας επιχειρηματικότητας της οικονομικής ζωής.
Γι αυτό τον λόγο η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ειναι μη βιώσιμη
και γι αυτό οι ξένες επιχειρήσεις δεν έρχονται ή  κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και φεύγουν.
Τέλος ειναι προφανέςότι με τέτοια διάφορα στο επιτόκιο δανεισμού με ένα απλό πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι σε μια  δεκαετία θα έχουμε 34,5% περισσότερο χρεος από την Γερμανία .
Για αυτό τον λόγο  βρεθήκαμε εξωφρενικά υπέρ χρεωμένοι και οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία και το πρώτο Μνημόνιο του 2010 επί ΓΑΠ, ακριβώς οκτώ χρόνια από την υιοθέτηση του ευρώ.
Γι αυτό τον λόγο  παρά την διαγραφή  του χρέους του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους  αξίας 100 δις με το PSI,  το χρεος μας αυξήθηκε εκ νέου σε σημείο που  να λέει το ΔΝΤ ότι ειναι μη βιώσιμο.
Γι αυτό τον λόγο ακομη και αν διαγράφει όλο το χρεος, θα ξανά δημιουργηθεί νέο καθώς με χρεος χρηματοδοτείται η Ελληνική οικονομία στο ευρώ.
Γι αυτό το λόγο αν έρθει η έξοδος από το Μνημόνιο το επόμενο Αύγουστο και  ξεκινήσει η χρηματοδότηση από την αγορά,   θα  ξεκινήσει και αντίστροφη μέτρηση  για την επόμενη χρεοκοπία.
Γι αυτό τον λόγο η  παραμονή στο ευρώ ειναι μη βιώσιμη.
Γι αυτό τον λόγο οι ευρωπαϊστές  και οι εμμονικοί με το ευρώ πολιτικοί  ειναι  εντελώς ανεύθυνοι  και υπόλογοι έναντι της ελληνικής ιστορίας που τους καταγράφει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας