Η αντίστροφη μέτρηση για τον τηλεπαρουσιαστή που είχε ισχυρή αστυνομική προστασία, που μπαινόβγαινε σε υπουργεία και έπαιρνε με κομπίνες δημόσιο χρήμα ξεκίνησε. Από προστατευόμενος του συστήματος εξουσίας είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σκοτεινές υποθέσεις με άρωμα παρακράτους.
Η Δικαιοσύνη δεν αρκεί για να έρθει η κάθαρση. Το θέμα δεν είναι μόνο η αποκάλυψη έκνομων δραστηριοτήτων και ο ποινικός κολασμός αλλά επίσης η ανάδειξη της διαπλοκής που επέτρεψε τη βασιλεία του Μένιου Φουρθιώτη.
Η φρούρηση του αποφασίστηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και παύθηκε επειδή έγινε γνωστή (από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας) με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια κατακραυγή. Ποτέ δεν εξηγήθηκε γιατί η ΕΛ.ΑΣ αρχικά διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες, ποτέ δεν αναζητήθηκαν ευθύνες για τα σκανδαλώδη προνόμια που παραχωρήθηκαν στον κατηγορούμενο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Με άλλα λόγια, η αστυνομία είχε αναλάβει την προστασία κάποιου τον οποίο θα έπρεπε να ελέγχει. Δεν φταίει κανείς γι’ αυτό; Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης δεν είχε την περιέργεια να μάθει πώς την πάτησε έτσι η ΕΛ.ΑΣ και μήπως υπάρχουν αμαρτωλοί δεσμοί ανάμεσα σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς;
Ο Μ. Φουρθιώτης είχε τον τρόπο του να βγαίνει από τα λαγούμια του υποκόσμου και να κυκλοφορεί στα σαλόνια της εξουσίας χωρίς να αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο. Εξαπάτησε το ελληνικό Δημόσιο παίρνοντας παράνομα χρήματα από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία χωρίς να διωχθεί, χωρίς να τιμωρηθεί, χωρίς καν να υποχρεωθεί να επιστρέψει τα λεφτά.
Και αυτή η υπόθεση, μετά την αποκάλυψή της, άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον για τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι τότε ήταν «κανονική», δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν και δεν προκάλεσε οποιαδήποτε εξέλιξη σε βάρος του δράστη.
Η κυβέρνηση ακολουθεί τη μέθοδο «συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;». Παριστάνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο και κανέναν δισταγμό για τη διαλεύκανση.
Όμως είναι μπλεγμένοι με τον βίο και την πολιτεία Φουρθιώτη. Υπήρξε συνομιλητής τους και ευνοούμενος, «φρούτο» της δικής τους εξουσίας. Ό,τι και να κάνουν δεν θα μπορέσουν να τον αποφύγουν. Θα τον βλέπουν στο βάθος της εικόνας κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους.