ΗΠΑ και ΕΕ σέρνουν την Ελλάδα σε σύγκρουση με Ρωσία

1552

Η συνθήκη Λονδίνου(1830), μετά την ναυμαχία του Ναβαρίνου, αναγνωρίζει τη Ρωσία εγγυήτρια δύναμη της ανεξαρτησίας της Ελλάδας!

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Γιούρι Γκοροντνένκο, “ οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να σύρουν ένα ακόμη ορθόδοξο κράτος στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αρχικά αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του 2021.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για την Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τη ναυτική τους βάση που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να μεταφέρουν βαρέα όπλα στη ζώνη σύγκρουσης στο Ντονιέτσκ.

Ταυτόχρονα, ( οι ΗΠΑ) προσπαθούν να κάνουν την Αθήνα να ακολουθήσει μια πιο ριζοσπαστική αντιρωσική πολιτική και να επιβάλει όλο και περισσότερες νέες κυρώσεις στην Μόσχα.

Και αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ανησυχία, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα γεγονότα.

Η Ελλάδα συγκλονίζεται από κρίση χρέους από το 2010. Επρόκειτο ακόμη για οικονομικό αποκλεισμό της χώρας από την ΕΕ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση πουλούσε όχι μόνο τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και .. έδαφός της.

Στους ξένους δόθηκαν 40 ελληνικά νησιά. Τυπικά, μεταβιβάστηκαν σε μακροχρόνια μίσθωση για 50 ως 99 χρόνια.

Μάλιστα, οι συμφωνίες για τη «μίσθωση» κάποιων νησιών προέβλεπαν την πλήρη απώλεια κυριαρχίας πάνω τους.

Ωστόσο, το 2018 ανακοινώθηκε ξαφνικά ότι η κρίση «τέλειωνε», και αυτό παρά το γεγονός ότι τα χρέη της Ελλάδας όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά, αντίθετα, αυξήθηκαν.

Το 2020, το ελληνικό δημόσιο χρέος ανερχόταν στο 206% του ΑΕΠ, το οποίο είναι διπλάσιο από αυτό στην αρχή της κρίσης. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι δυτικοί πιστωτές, που δεν φημίζονται για τη γενναιοδωρία τους, έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό. Γιατί; Οι κύριοι πιστωτές της Ελλάδας: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο.

Όλες αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μία μόνο χώρα , για ποιον σκοπό όμως;

Μα για να επεκτείνουν την στρατιωτικοπολιτική παρουσία τους σε ελληνικό έδαφος με την επακόλουθη πρόκληση σύγκρουσης με την Ρωσία.

Τα δυτικά κράτη ενδιαφέρονται ζωτικά για τη στρατιωτικοπολιτική σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

Για την υλοποίηση αυτού του σεναρίου, οι ΗΠΑ δεν επωφελούνται από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ΕΕ, κάτι που θα ήταν αναπόφευκτο σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ “σύστησαν” στους Ευρωπαίους πιστωτές,  προς το παρόν να κλείσουν τα μάτια στα ελληνικά χρέη ( αυτό σημαίνει ότι η συνέχεια για την χώρα μας θα είναι τουλάχιστον τραγική).
Το ότι υλοποιείται αυτό το σενάριο αποδεικνύεται από τα ακόλουθα στοιχεία.

Η δήλωση για «διακοπή» της κρίσης χρέους ακολούθησε αμέσως μετά την έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης από τα δυτικά κράτη να επεκτείνουν τις βάσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφός της.

Τότε υπήρχε μόνο μία τέτοια βάση στην Ελλάδα, η ναυτική στο νησί της Κρήτης.

Το 2019 υπογράφηκε διευρυμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας, βάσει της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν το δικαίωμα να επεκτείνουν τη βάση της Κρήτης, καθώς και να δημιουργήσουν άλλες τρεις.

Νέες βάσεις εμφανίστηκαν σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Επίσης, τα δυτικά κράτη έλαβαν το δικαίωμα χρήσης του αεροδρομίου του Αράξου στην Πελοπόννησο.

Οι συγκεκριμένες ελληνικές στρατιωτικές βάσεις κάλυπταν πλήρως την ελληνική επικράτεια από βορρά προς νότο.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί έλαβαν το δικαίωμα, να κάνουν ό,τι θέλουν στο ελληνικό έδαφος.

Ως αποτέλεσμα, η χώρα, που είναι μέρος της ΕΕ, βρίσκεται υπό τον πλήρη στρατιωτικό έλεγχο των Αμερικανών.

Χάρη σε αυτό, οι ΗΠΑ  μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρήση της ελληνικής επικράτειας για την παράνομη προμήθεια όπλων σε hot spots και την υποκίνηση συγκρούσεων.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους Αμερικανούς. Αποφάσισαν να σύρουν την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά σε μια θρησκευτική σύγκρουση με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC).

Μέχρι τώρα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία προσπάθησε να μείνει μακριά από οποιεσδήποτε επιθέσεις κατά της ρωσικής εκκλησίας.

Να τονίσουμε ότι το ελληνικό σύνταγμα αποδίδει το καθεστώς της κυρίαρχης (κρατικής) θρησκείας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το άρθρο 3 της δίνει επίσης το δικαίωμα να (κυριολεκτικά) «διατηρεί έναν αδιαχώριστο δεσμό» με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην περίπτωση αυτή, τα δυτικά κράτη, χρησιμοποίησαν το γεγονός ότι η δικαιοδοσία της Ελληνικής Εκκλησίας δεν εκτείνεται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ιστορικά, από την εποχή της Τουρκοκρατίας, οι ενορίες της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, καθώς και όλα τα μοναστήρια του Άθω, υπάγονταν στη δικαιοδοσία της Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α’ επιτέθηκε στη Ρωσία και τον ρωσικό λαό, αποκαλώντας τους «ιστορικά αχάριστους».

Μετά από αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, προφανώς κατόπιν εντολής, καταδίκασε τη συνεργασία της δικής της εκκλησίας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και υποστήριξε τη μεταφορά ορισμένων ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Έτσι, παραβίασε η ίδια το σύνταγμά της.

Ταυτόχρονα, αξίζει να θυμηθούμε ότι ένα έγγραφο που ονομάζεται Πρωτόκολλο Νο. 1 της διεθνούς διάσκεψης στο Λονδίνο της 3ης Φεβρουαρίου 1830 εξακολουθεί να ισχύει.

Αυτή η διεθνής συνθήκη, πιο γνωστή ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου, υπογράφηκε αφού ο ρωσικός στρατός νίκησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έσωσε τους Έλληνες από τη γενοκτονία.

Η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Αγγλία και η Γαλλία ήταν οι κύριοι εγγυητές της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Αγγλία και η Γαλλία εγγυήθηκαν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια του ελληνικού κράτους.

Η παράγραφος 8 περιείχε την απαγόρευση παρουσίας ξένων στρατευμάτων στην Ελλάδα χωρίς τη συγκατάθεση όλων των εγγυητριών χωρών.

Από νομικής άποψης ήταν μια δήλωση ουδετερότητας του ελληνικού κράτους. Η Ρωσία κληρονόμησε από τη Ρωσική Αυτοκρατορία το καθεστώς του εγγυητή της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας της Ελλάδας.

Μην ξεχνάτε ότι τα δυτικά κράτη τότε αντιτάχθηκαν στην αναβίωση του ελληνικού κρατισμού. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν μια μοίρα για να βοηθήσει τους Οθωμανούς, η οποία βύθισε ελληνικά πλοία και συνέβαλε στη σφαγή των Ελλήνων.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ελληνική ανεξαρτησία μόλις το 1837. Και το τελευταίο.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο πρόθυμη να μπει στη σύγκρουση του Ντονιέτσκ, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί και τις επιπτώσεις, όπως ήδη γνωρίζει από την ιστορία”, καταλήγει ο ίδιος, προειδοποιώντας ουσιαστικά για μεγάλα δεινά της Ελλάδος στο άμεσο μέλλον από τις “δυτικές χώρες” .

*Γιούρι Γκοροντνένκο, Ρώσο ειδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας