ΗΠΑ: Βρείτε “λύση” στο Μακεδονικό προς το συμφέρον ΝΑΤΟ και ΕΕ

1794
βαποράκι

Με τη διαδικασία επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρεμβαίνει έντονα στις συνομιλίες που διεξάγονται για το θέμα, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ηγέτες των δύο χωρών να επιτύχουν αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι ΗΠΑ ωμά, κυνικά και απροσχημάτιστα υπογραμμίζουν ότι μια άμεση “λύση” στο Σκοπιανό έχει ζωτική σημασία για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και, όπως ρητά σημειώνουν, στην “ευρωατλαντική ολοκλήρωση”, που είναι στρατηγικός στόχος στην περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επαναδιατύπωσε την πάγια θέση των ΗΠΑ για το θέμα του ονοματολογικού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει για άλλη μια φορά και σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων ότι το μόνο που εξυπηρετεί μια άρον-άρον και όπως-όπως “λύση” τώρα του Μακεδονικού είναι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ.

Στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν στην Iskra ότι καμιά “λύση” δεν πρέπει και δεν μπορεί να προωθηθεί για χάρη των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πράγμα που θα στραφεί σε βάρος των συμφερόντων όλων των λαών και ειδικά της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας