Επτά δημιουργοί που σκοτώθηκαν από τις ίδιες τους τις εφευρέσεις

2166
σκοτώθηκαν

Τα θύματα των ίδιων τους των εφευρέσεων άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια τεχνολογική εξέλιξη.

1. Φράνσις Έντκαρ Στάνλεϊ – Ο δημιουργός ενός εκ των πρώτων αυτοκινήτων στον κόσμο, κατάφερε να γράψει ιστορία το 1896, βγάζοντας στην κυκλοφορία ένα από τα πρώτα ατμοκίνητα οχήματα της ιστορίας. Όμως, λίγα χρόνια αργότερα, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς οδηγώντας ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας του, χτύπησε σε μία αιχμηρή γωνία στο πεζοδρόμιο, το όχημα ντεραπάρισε, σκοτώνοντάς τον ακαριαία

2. Ουίλιαμ Μπούλοκ –  Ο Μπούλοκ κατάφερε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους εκδότες εφημερίδων στις ΗΠΑ , καθώς το 1863 δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο τυπογραφείο, εκδίδοντας την εφημερίδα Philadelphia Public Ledger. Μερικά χρόνια αργότερα, όμως, η ίδια του η εφεύρεση του κόστισε την ζωή. Στις 3 Απριλίου 1867, το πόδι του πιάστηκε στους ιμάντες της μηχανής, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, ενώ στις 12 Απριλίου πέθανε από γάγγραινα, κατά τη διάρκεια της επέμβασης για τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

3. Τόμας Άντριους- O εμπνευστής και δημιουργός του μεγαλύτερου πλοίου της μέχρι τότε ιστορίας, του Τιτανικού, βρισκόταν μέσα στο σκάφος στο παρθενικό του ταξίδι, όταν αυτό προσέκρουσε στο μοιραίο παγόβουνο, γεγονός που οδήγησε στην βύθισή του. Ο Άντριους αφού προσπάθησε να σώσει όσο περισσότερους επιβάτες μπορούσε, στη συνέχεια μετέβη στο μεγάλο σαλόνι του Τιτανικού, όπου παρέμεινε μέχρι την βύθιση του πλοίου στις 15 Απριλίου 1912. Ο Άντριους ήταν ένας από τους περίπου 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο.

4. Χένρι Σμολίνσκι, Χαλ Μπλέικ – Oι δύο άντρες, απόφοιτοι σχολής αεροναυπηγών, κατάφεραν να δημιουργήσουν το AVE Mizar, έναν συνδυασμό αεροσκάφους κι αυτοκινήτου, το οποίο γρήγορα προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές. Όμως, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην Καλιφόρνια τον Σεπτέμβρη του 1973, το φτερό του «αεροσκάφους» αποκολλήθηκε από τη θέση του, οδηγώντας στην συντριβή και στον θάνατο των δύο επιβαινόντων.

AVE-Mizar-1973-N68X-XL.jpg

5. Ότο Λίλιενθαλ – Ο δημιουργός του πρώτου ανεμόπτερου, κατάφερε να ολοκληρώσει τουλάχιστον 2.000 επιτυχημένες πτήσεις, πριν το μοιραίο πρωινό της 9ης Αυγούστου 1896, όταν έχασε τον έλεγχο του ανεμοπτέρου του, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο από την πτώση, στα περίχωρα του Βερολίνου.

6. Μαρί Κιουρί – Η Μαρί Κιουρί αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της επιστήμης. Με την βοήθεια του συζύγου της Πέτρου Κιουρί, η Πολωνή φυσικός και χημικός κατάφερε για πρώτη φορά να απομονώσει και να προσδιορίσει χημικά στοιχεία όπως το ράδιο και το πολώνιο, καταφέρνοντας να κερδίσει δύο διαφορετικά βραβεία Νόμπελ. Όμως, η συσχέτιση των ανακαλύψεών της με την ραδιενέργεια κι η μεγάλη έκθεσή της σε αυτήν, οδήγησαν στον θάνατό της το 1934 από λευχαιμία.

Marie Curie (Nobel-Chem).jpg

7. Φραντς Ράικερτ – O Γάλλος εφευρέτης (με αυστριακή καταγωγή) εργαζόταν επί χρόνια ως ράφτης στο Παρίσι, όταν αποφάσισε να γράψει ιστορία δημιουργώντας τα πρώτα ρούχα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αλεξίπτωτα. Αφού έκανε αρκετές δοκιμές στην πολυκατοικία που διέμενε, αποφάσισε να δοκιμάσει επίσημα την στολή – αλεξίπτωτο, πηδώντας από τον πύργο του Άιφελ. Το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε κι έτσι ο Ράικερτ βρήκε άδοξο τέλος, πηδώντας στο κενό από ύψος 57 μέτρων στις 4 Φεβρουαρίου 1912.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας