Επιτυχία! Τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Ελλάδας-Λιβύης με υποβρύχιο καλώδιο αλλάζει τα δεδομένα

832
Τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

Η Λιβυκή Διεθνής Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ολοκληρώνει το έργο υποβρυχίων καλωδίων Silphium που συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα

ΗLibyan International Telecoms Company (LITC), θυγατρική της κρατικής εταιρείας κρατικών τηλεπικοινωνιών της Λιβύης,  Libyan Post Telecommunications and Information Technology Company (LPTIC), ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση του έργου υποβρυχίων καλωδίων Silphium που συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα. Το υποβρύχιο καλώδιο Silphium ανήκει εξ ολοκλήρου στο λιβυκό κράτος.

Η LITC είπε ότι το έργο εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας LPTIC που ανοίγει το δρόμο για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η χωρητικότητα του έργου Silphium είναι 70 gigabytes. Η ολοκλήρωση του έργου θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα διαδικτύου στα 370 gigabytes, και έτσι θα παρέχει υψηλές δυνατότητες διαδικτύου στην ανατολική περιοχή, πρόσθεσε η LITC.

Σε μια εκδήλωση χθες, η LITC εγκαινίασε την αίθουσα λειτουργίας και ελέγχου της, καθώς το έργο περιλαμβάνει λειτουργικά συστήματα υποστήριξης και εξοπλισμό του Κέντρου Παρακολούθησης Δικτύου NOC/OSS, μέσω 8 βασικών συστημάτων λειτουργίας και συντήρησης.

Ο στρατηγικός περιφερειακός ρόλος της Λιβύης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της

Σχολιάζοντας την περίσταση, ο πρόεδρος του LPTIC Faisal Gergab είπε: «Η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι μεγάλη επιτυχία για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και την ενίσχυση του στρατηγικού ρόλου της Λιβύης σε περιφερειακό επίπεδο, και βασικός υποστηρικτής του σχεδίου ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας που επιδιώκει να επιτύχει η LPTIC ερχόμενη περίοδος. ”

Από την πλευρά του, ο Adel Abu Fares, Πρόεδρος της LITC είπε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό το έργο, το οποίο είναι ένα κατ ‘εξοχήν εθνικό έργο. Το υποβρύχιο καλώδιο Silphium, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο λιβυκό κράτος, θα συμβάλει σημαντικά στην εξυπηρέτηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και θα υποστηρίξει το σχέδιο για ψηφιακό μετασχηματισμό στη χώρα. Είναι επίσης ένα διεθνές έργο που επιβεβαιώνει τη σημασία της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας μας και τη σύνδεση μεταξύ των ηπείρων του κόσμου ».

Η LITC δήλωσε ότι εργάστηκε για την ανάπτυξη της υποδομής των διεθνών επικοινωνιών της Λιβύης και την οικοδόμησή της με τα καλύτερα πρότυπα, δουλεύοντας για να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική τοποθεσία της Λιβύης, να επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο και σταδιακά να αυξήσει το ποσοστό της συνεισφοράς της στα καλώδια που συνδέουν τη Λιβύη με τον κόσμο, όπου ποσοστό της συμβολής του στο υποβρύχιο καλώδιο που συνδέει τη Λιβύη με την Ευρώπη και την Ινδία σε 7 % και 50 % για το καλώδιο που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία, και το ποσοστό συνεισφοράς έφτασε το 100 % στο υποβρύχιο καλώδιο Silphium, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο κράτος της Λιβύης.

Η σημασία της  τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης Ελλάδας-Λιβύης

Αντιλαμβανόμαστε εύλογα ότι η  υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης, είναι κομβικής και στρατηγικής σημασίας έργο για την Ελλάδα, δίνοντας “γεωπολιτικό χώρο” στη  Λιβύη και σημαντικό ρόλο  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης- Λιβύης (Λιβυκό πέλαγος-Μεσόγειος).

Η Ελλάδα με το παραπάνω έργο διασύνδεσης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη θαλάσσια περιοχή που προανέφερα, μέρος της οποίας είναι τμήμα το οποίο η Τουρκία παράνομα αναφέρει ότι είναι ΑΟΖ της, βασιζόμενη στο εξίσου παράνομο και αίολο από άποψης Διεθνούς Δικαίου τουρκολιβυκό μνημόνιο Ερντογάν-Σάρατζ.

Το εν λόγω έργο παρέχει ένα επιπλέον έρεισμα στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της στη Λιβύη.

Πρωταρχικό ρόλο θα διαδραματίσουν σε αυτό το πολεμικό ναυτικό και η πολεμική αεροπορία Ελλάδας και Γαλλίας.

Η Ελλάδα επίσης χάρη στη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων της που έχει σε Αιγυπτιακή θαλάσσια βάση στη Μεσόγειο και σε συντονισμό με την Αίγυπτο, θα μπορούσε να “αποκλείσει” κυριολεκτικά την θαλάσσια και αεροπορική πρόσβαση της Τουρκίας προς τη Λιβύη, απομονώνοντας τις εκεί  υπάρχουσες δυνάμεις της.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται επιτακτικά η Ελλάδα να αποκτήσει είναι τουλάχιστον 2 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού είτε αγοράζοντας τα, είτε ενοικιάζοντας τα με τη μέθοδο Leasing, είτε δίνοντας τη δυνατότητα χρήσης Γαλλικών τέτοιων αεροσκαφών, προκειμένου να ενεργεί η πολεμική μας αεροπορία σε Α. Μεσόγειο και στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης-Λιβύης για περισσότερο χρόνο…

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Παναγιώτης Νάστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας