Επιστήμονες έδωσαν αρχαιοελληνικό όνομα σε λίμνη του Πλούτωνα

1081

Αλκυονία θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής μια πιθανή λίμνη παγωμένου αζώτου στον απομακρυσμένο Πλούτωνα. Την αρχαιοελληνική ονομασία έδωσαν επιστήμονες της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Οι επιστήμονες της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης «βάφτισαν» περιοχή του Πλούτωνα με αρχαιοελληνικό όνομα. Πρόκειται για την Αλκυονία (Alcyonia Lacus) μια πιθανή λίμνη παγωμένου αζώτου, η οποία πήρε το όνομα της ομώνυμης λίμνης που βρίσκεται στην Αργολίδα.

Κατά την ελληνική μυθολογία, η Αλκυονίδα θεωρείτο από τους αρχαίους ως μια από τις πύλες για τον Κάτω Κόσμο.

Η Ένωση προχώρησε στην ονοματοδοσία 14 περιοχών στον Πλούτωνα. Τα νέα ονόματα προτάθηκαν από την επιστημονική ομάδα της αποστολής New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), της οποίας το ομώνυμο σκάφος πραγματοποίησε την πρώτη προσέγγιση του Πλούτωνα και των δορυφόρων του το 2015.

Τα 14 ονόματα είναι: Alcyonia Lacus (Αλκυονία), Elcano Montes (οροσειρά), Hunahpu Valles (σύστημα φαραγγιών με όνομα από τη μυθολογία των Μάγια), Khare (κρατήρας), Kiladze (κρατήρας), Lowell Regio (Αμερικανός αστρονόμος), Mwindo Fossae, Piccard Mons (όρος και πιθανώς κρυοηφαίστειο), Pigafetta Montes, Piri Rupes (προς τιμή του Οθωμανού χαρτογράφου και ναυάρχου Πίρι Ρέις), Simonelli(κρατήρας), Wright Mons (από το όνομα των εφευρετών του πρώτου αεροπλάνου), Vega Terra και Venera Terra (τα δύο τελευταία ονόματα προέρχονται από σοβιετικές διαστημικές αποστολές).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας