Επείγον: Εθνικοποίηση ιδιωτ. νοσοκομείων-επίταξη ιδιωτών γιατρών, νοσηλευτών-έλεγχος κυκλοφορίας-εθνικό σχέδιο σωτηρίας

3453
επίταξη

Μετά από 7 μέχρι τώρα νεκρούς σε δύο μέρες δεν υπάρχει χρόνος για άλλη ολιγωρία.

Αυτές τις ώρες η κυβέρνηση οφείλει πριν ο ιός επεκταθεί ακόμα περισσότερο και πιο ανεξέλεγκτα και φτάσουμε να θρηνήσουμε πλήθος από θύματα:

Πρώτον:  Να εθνικοποιήσει, θέτοντας υπό άμεσο δημόσιο έλεγχο, δημόσια διεύθυνση,  δημόσια διαχείριση και σε πλήρη συντονισμό και σε ενιαία λειτουργία με το δημόσιο σύστημα υγείας, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και όλο το προσωπικό τους, όλες τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα ιδιωτικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Δεύτερον: Να επιτάξει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και σε ιδιωτικές δραστηριότητες και να το εντάξει με άμεσο τρόπο στην πανεθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού και της ίασης όσων έχουν ανάγκη.

Τρίτον: Να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ικανού αριθμού συνεργείων, αξιοποιώντας και τους φοιτητές των ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών, και να προβεί σε δωρεάν μαζικά γενικευμένα τεστ σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να εντοπιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η εξάπλωση όσων έχουν πληγεί από τον ιό, προκειμένου να χαραχθεί η ανάλογη στρατηγική και η λήψη ανάλογων δραστικών μέτρων. Αυτήν την ώρα χρειάζεται λιγότερη “επικοινωνία” και περισσότερη και αποτελεσματικότερη δράση.

Τέταρτον: Είναι η ώρα η κυβέρνηση, μετά από σύμφωνη γνώμη των ειδικών, να προβεί άμεσα σε έλεγχο της άσκοπης κυκλοφορίας με βάση μελετημένο σχέδιο που θα διασφαλίζει τους πολίτες και θα κατοχυρώνει την πλήρη οικονομική στήριξη και τροφοδοσία των νοικοκυριών με όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Πέμπτον: Είναι ή ώρα να εγκαταλειφθούν τα ημίμετρα και να εκπονηθεί άμεσα ένα έκτακτο εθνικό προοδευτικό σχέδιο και πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας και του λαού με τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, το οποίο, όπως έχουμε τονίσει, δεν πρέπει να περιορίζεται από δεσμεύσεις του ευρώ και της Ε.Ε και το οποίο σε μέγεθος θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από το 20% του ΑΕΠ.

Οι καιροί ου μενετοί.

 

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας