ΕΝΥΠΕΚΚ: Κατέρρευσε η πλήρης απασχόληση τον Οκτώβριο! Αρνητικό «ρεκόρ-σοκ» (37%) της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη!

1700
κκε

Χάθηκαν 53.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο !

Ανεργία και φτηνή εργασία απειλούν τις συντάξεις!

Σοκάρουν τα ευρήματα που ανακοίνωσε χτες (10/11/2017) το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο του 2017.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της τρόικας να πείσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας επιτυχούς για την ανάπτυξη νέας βάσης, τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» για τον μήνα Οκτώβριο 2017 είναι τα χειρότερα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα για τη μισθωτή εργασία στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα από την προσεκτική μελέτη των επιμέρους στοιχείων, πινάκων και διαγραμμάτων και την ανάλυση των ποιοτικών δεδομένων, αποδεικνύεται ότι:

1ον)Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 53.164 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο 2017)

Όπως προκύπτει από τον Πίνακα IV (σελ. 8) της ΕΡΓΑΝΗΣ, τον μήνα Οκτώβριο 2017 έγιναν 208.643 προσλήψεις ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο 2017 261.807 προσλήψεις, δηλαδή τον μήνα Οκτώβριο 2017 είχαμε 53.164 λιγότερες προσλήψεις.

2ον)Η μερική απασχόληση εκτοξεύθηκε τον Οκτώβριο στο 63% της συνολικής απασχόλησης, από το 60% του Σεπτεμβρίου 2017!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Πίνακα VI και το Διάγραμμα IX (σελ. 10) της «ΕΡΓΑΝΗΣ», τον Οκτώβριο 2017 είχαμε 208.643 νέες προσλήψεις, εκ των οποίων οι 78.741 (37,74%) πλήρους απασχόλησης, οι 99.698 (47,78%) θέσεις μερικής απασχόλησης και οι 30.204 (14,48%) θέσεις εκ περιτροπής εργασίας.

ενυπ1

Συνολικά, όπως φαίνεται και από το Διάγραμμα ΙΧ που παραθέτουμε, το ποσοστό της πλήρους απασχόλησης μειώθηκε στο αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών (37,74%), ενώ το σύνολο μερικής και εκ περιτροπής εργασίας εκτοξεύθηκε στο πρωτοφανές για τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη ποσοστό του 63% περίπου (62,26%)!

3ον)Στο 55% η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 !

Όπως προκύπτει από το Διάγραμμα VIIΙ (σελ. 8) των στοιχείων που δημοσίευσε χθες η «ΕΡΓΑΝΗ», η πλήρης απασχόληση για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 ανήλθε στο 45,61%, ενώ η μερική και η εκ περιτροπής στο 54,39%!

Παραθέτουμε το Διάγραμμα VIIΙ.

ενυπ2

Τα ανωτέρω αποκαλυπτικά στοιχεία και οι πίνακες που τα συνοδεύουν επιβεβαιώνουν παλιά και πρόσφατα επιστημονικά συμπεράσματα της ΕΝΥΠΕΚΚ που υποστήριζε ότι:

α)η μνημονιακή Ελλάδα μετασχηματίζεται βίαια και μεθοδικά σε ΕλΝτοράντο γενικευμένης εργασιακής ευελιξίας και φτηνής πλήρους απασχόλησης,

β)η πολυπόθητη ανάπτυξη, όποτε έλθει, θα στηρίζεται και θα παράγει μορφές εργασιακής ειλωτείας και εκμετάλλευσης της νεανικής (κυρίως) εργατικής δύναμης,

γ)η «ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης», με έμφαση στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές, αποτελεί δομική ρήτρα και των τεσσάρων Μνημονίων, στην εφαρμογή της οποίας είχαν δεσμευτεί ανεπιφύλακτα όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου,

δ)η όποια μείωση των στατιστικών ποσοστών της ανεργίας μέχρι σήμερα, δεν είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης της χώρας, αλλά βίαιη αλλαγή της ουσίας και του περιεχομένου της μισθωτής εργασιακής σχέσης και της καθολικής απαξίωσής της και

ε)στόχος των δανειστών και του πολιτικού μνημονιακού τόξου στην Ελλάδα είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου εργαζόμενου-φτωχού («working poor»), έρμαιο στα χέρια τρόικας και μνημονιακών κομμάτων και υποκείμενο σκληρής εκμετάλλευσης και προσβολής της αξιοπρέπειάς του.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τον εμπαιγμό των Ελλήνων, κυρίως των νέων, υποκαθιστώντας καλοαμειβόμενες θέσεις απασχόλησης με θέσεις απαξιωμένης και φτηνής εργασίας.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας να σταματήσει τα προγράμματα εργασιακής ειλωτείας και υποχρησιμοποίησης της εργασίας των περήφανων νέων μας σεβόμενο τον μόχθο των ιδίων και των γονέων τους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάντα με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία, θα αναλύει τα στοιχεία για την εργασία στη σημερινή Ελλάδα συνάγοντας τα πραγματικά συμπεράσματα και αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα της καταστροφικής μνημονιακής ετερονομίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας