Εμβόλιο: Έξαλλη η Μόσχα με πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής εμβολιασμών–Τι συνέβη

2671
Έξαλλη η Μόσχα με πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής

Έξαλλο φαίνεται πως έκαναν το Κρεμλίνο οι δηλώσεις της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V.

Έξαλλο φαίνεται πως έκαναν το Κρεμλίνο οι δηλώσεις της πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Ρωσίας, Sputnik V.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, η κ, Θεοδωρίδου είπε πως «θα πρέπει να πούμε ότι τα υψηλά ποσοστά του εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες έχουν δημιουργηθεί γιατί αυτές οι χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, είχαν την τόλμη και φυσικά πήραν το ρίσκο να εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα, εμβόλια τα οποία δεν είχαν τελειώσει τις κλινικές τους μελέτες που απαιτούνται».

Οι εν λόγω δηλώσεις έφεραν έντονο εκνευρισμό στη Μόσχα, η οποία μια μέρα αργότερα, απάντησε πως το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού (Sputnik V) επιδεικνύει υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του εθνικού εμβολιασμού.

«Υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια το Sputnik V»

Όπως υπογράμμισε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βίκτορ Φισένκο, εξήγησε πως «το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και του μαζικού εμβολιασμού».

Όπως υπογράμμισε, «η απόφαση για την καταχώρηση του εμβολίου ελήφθη λόγω της υψηλής του αποτελεσματικότητας, καθώς και της πληροφόρησης για την ασφάλεια της πλατφόρμας των φορέων αδεονοϊών, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια».

Ο Φισνέκο επισήμανε ότι η απόφαση ήταν λογική εν μέσω πανδημίας, καθώς έδωσε την ευκαιρία στον ρωσικό πληθυσμό, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προστατευτεί από τον ιό.

«Παρόμοιος τρόπος από ΗΠΑ, ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο»

«Παρόμοιος τρόπος χρησιμοποιήθηκε από τις ξένες Αρχές στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλεια. Η χρήση των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca γίνεται παράλληλα με τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές» τόνισε στη συνέχεια.

«Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει δοκιμαστεί διεξοδικά, μέσω ενός μηχανισμού που αργότερα παραλήφθηκε από παραγωγούς ξένων εμβολίων» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας