Γκιτάκος, Χαρίσης, Μπούρας: Ο αγώνας ξεκίνησε! Τέρμα στα ψέματα και στην κοροϊδία, καμία απόλυση συμβασιούχου

1440
συγκρότηση

Στην εκπομπή της ΕΡΤopen «On the third day», με το Γιώργο Μουργή, μίλησαν στις 20 Ιούνη, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης, και -μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης- και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας.

Χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το εργασιακό τους μέλλον την απόφαση του Ελεγκτικού. Είναι «καταπέλτης» για την πολιτική της προσμονής και της αυταπάτης που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις – δεσμεύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους που μάχονται για το μεροκάματο. Επί της ουσίας, όπως τονίζουν, το μενού της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν «κρύο πιάτο». Οι επικοινωνιακές ατάκες της προηγούμενης περιόδου από τους Σκουρλέτη, Βερναρδάκη και Γεροβασίλη, περί εξεύρεσης οριστικής και ικανοποιητικής λύσης για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία, κατάρρευσαν. Ο αγώνας ξεκίνησε!

Μεταξύ άλλων, ο Β. Γκιτάκος αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε στο ΥΠΕΣ με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη (20/6), όπου η εκτελεστική επιτροπή «πήγε για να δει την περίφημη νομοθετική ρύθμιση για το καλό των εργαζομένων». Τι διαπίστωσαν; «Μόνο νομοθετική ρύθμιση δε βρήκαμε», λέει χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα γύρω στους 10.000-15.000 συμβασιούχοι να πετάγονται στον καιάδα της ανεργίας. Κατηριάζει τη στάση κυβέρνησης, ΝΔ, ηγεσίας ΚΕΔΕ και Ελεγκτικού στο θέμα των συμβασιούχων και σημειώνει ότι «το όλο σκηνικό που στήνεται είναι για να οδηγηθούν οι υπηρεσίες, με αιχμή την Καθαριότητα, στους ιδιώτες, στους εργολάβους». Ζητεί άμεσα τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως τις αυξημένες ανάγκες τις κοινωνίας. Στους δήμους, όπως επισημαίνει, όλοι οι εργαζόμενοι -όπως επισήμανε- από το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο, τους παιδικούς, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ μέχρι τις οικονομικές υπηρεσίες, την Καθαριότητα κ.λπ., καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο Γ. Χαρίσης στηλιτεύει τη στάση της κυβέρνησης και του Ελεγκτικού στο θέμα των συμβασιούχων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επικαλούνται το Σύνταγμα (Άρθρο 103) για τη μη μονιμοποίησή τους και τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, «όταν έχουμε μετά το 2004 μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όταν ακόμη και σήμερα που κλείνει μια δημοτική επιχείρηση και το προσωπικό του μεταφέρεται στους δήμους, με αποτέλεσμα να γίνεται αορίστου χρόνου, όταν το Σύνταγμα έχει καταβαραθρωθεί σε όλα του τα Άρθρα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, όπου ψηφίζουν νόμους κατ’ εντολήν -αφού εγκριθούν από τους δανειστές-, και όταν ψηφίζουν νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (νόμους τους οποίους και να θες, δεν μπορείς να τους διαβάσεις), και όταν έχουν ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία της χώρας και έχουν ανατρέψει όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα».

Τέλος, από την πλευρά του, ο Ν. Μπούρας χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «δεξιότερη του βασιλέως, που συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο», ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους δήμους, και επισημαίνει: «ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που έχουμε. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, όλοι ενωμένοι -γιατί δεν περισσεύει κανείς- πρέπει να συνεχίζουμε δυναμικότερα στις διεκδικήσεις μας, και απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Δεν αγωνιζόμαστε για κάτι συντεχνιακό, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας ως άνθρωποι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας