Για μια νέα Ευρώπη υποτελή στη Γερμανία

διχασμός

– Δεν είστε καλοί Ευρωπαίοι, ζείτε στην κοσμάρα σας, απομονωμένοι.
– Να κοιτάς τη δουλειά σου και τις υποθέσεις της χώρας σου. Καταλαβαίνω ότι είσαι άπειρος στα διεθνή θέματα αλλά κοίτα να μάθεις γρήγορα. Θα κάνω υπομονή αλλά λιγότερη αλαζονεία δεν βλάπτει.
Ο διάλογος είναι αυθεντικός, δεν είναι κατά λέξη αλλά αποδίδει ακριβέστατα το πνεύμα των δυο συνομιλητών: Ο Μακρόν κατηγορεί την Πολωνία ότι δεν εμπνέεται από τις Αρχές και Αξίες της ΕΕ και ακούει την ψυχρή απάντηση, στο στυλ «άντε χάσου από δω», της Πολωνίδας πρωθυπουργού Μπεάτας Σίντλο. Αυτά έγιναν περίπου δέκα μέρες πριν να έρθει ο Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα. Αφορμή η απαίτησή του να δεχτεί η Πολωνία τον αριθμό των μεταναστών που καθορίζει κατά το δοκούν το ευρωιερατείο των Βρυξελλών, δηλαδή η Γερμανία με τη συμπαράσταση της Γαλλίας.
Ο Μακρόν όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, μιλάει για την Ευρώπη (ΕΕ), την ανεξαρτησία της, το μεγαλείο της και την επανίδρυσή της.

  1. Ο Μακρόν ξεκινάει το «ευρωπαϊκό όραμά» του πετσοκόβοντας δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων την ίδια στιγμή που μιλάει για τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης. Η δημοτικότητά του κάνει βουτιά. Τα περί δημοκρατίας αφήνουν αδιάφορους τους Γάλλους, τα έχουν ξανακούσει. Όπως όλοι μας. Ο Μακρόν δήλωσε, εδώ στην Αθήνα, ότι θα αντιμετωπίσει ανελέητα τους «τεμπέληδες» που θα αντιδράσουν στις μεταρρυθμίσεις του. Ο Ζακ Σαπίρ, οικονομολόγος και γνωστή πολιτική προσωπικότητα της Γαλλίας του απάντησε να μη βρίζει τους Γάλλους γιατί «δυστυχώς, το κεφάλι του μπορεί να βρεθεί καρφωμένο στην άκρη του κονταριού». ( J. Sapir. Le derapage de trop (το παραπανίσιο ολίσθημα) 8-9-2017.
  2. Ο Μακρόν μιλάει ακατάσχετα για την ανάγκη αλλαγών, την επανίδρυση της Ευρώπης. Όταν γίνεται, μάλλον σπανίως, συγκεκριμένος, μιλάει για τη Γερμανία και τη Γαλλία ως επικεφαλής της Ευρώπης. Για τους άλλους Εταίρους δεν λέει λέξη. Προφανώς τους βλέπει όπως τους Πολωνούς, αλαζονικά, αφ΄ υψηλού. Επανίδρυση της Ευρώπης κατά τον Μακρόν σημαίνει ότι όλοι θα σκύψουν το κεφάλι στη Γερμανία. Όπως ο ίδιος. Διότι η Γαλλία είναι κολαούζος, για να λέμε τα σύκα-σύκα.
  3. Η ιδέα μιας αυτόνομης Ευρώπης δεν είναι ούτε του Μακρόν ούτε της Μέρκελ. Είναι του Ομπάμα. Ο Ομπάμα βέβαια θέλει οι ΗΠΑ να ηγεμονεύουν στη Δύση και στον Πλανήτη, δεν πρόδωσε χάριν της Γερμανίας. Ο Ομπάμα έστεψε αντιβασιλέα στη Δύση τη Μέρκελ, έως ότου απαλλαγούν οι ΗΠΑ από τον αποστάτη Τραμπ. Η Γερμανία και η Μέρκελ, είπε ο Ομπάμα στο Βερολίνο αποχωρώντας από την Προεδρία, είναι οι πιο συνεπείς διαχειριστές της πολιτικής μας, δηλαδή της πολιτικής της ομάδας Κλίντον, της Χίλαρι, της βίαιης επιβολής της Παγκοσμιοποίησης αλά ΗΠΑ.
  4. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ, δεν είναι το νέο αφεντικό, φίλος ούτε σύμμαχος. Είναι ο απέναντι. Όπως πχ ήταν ο Τσίπρας πριν αναλάβει πρωθυπουργός. Ο πόλεμος εναντίον του Τσίπρα καταλάγιασε γρήγορα διότι σχεδόν αμέσως παραδόθηκε. Ο πόλεμος κατά του Τραμπ συνεχίζεται, με άγνωστο τέλος. Η Μέρκελ αποδέχθηκε πλήρως την κληρονομιά και οι κυρίαρχες ελίτ την στηρίζουν. Θα την επανεκλέξουν Καγκελάριο όπως έβγαλαν Πρόεδρο τον Μακρόν. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πως σχεδιάζουν το μέλλον οι ελίτ διότι δεν γνωρίζει το παρασκήνιο. Το παρασκήνιο βγαίνει στη φόρα σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως πχ όταν ο Υφ/Εξωτερικών των ΗΠΑ Ηγκλμπέργκερ, φθάνοντας στην Αθήνα εν μέσω θέρους, αποκάλυψε ότι ύστερα από τρεις μήνες θα γίνονταν εκλογές ενώ ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν είχε ιδέα. Η μεθόδευση για να γίνουν οι εκλογές είναι γνωστή.
  5. Ωστόσο επειδή παρατείνεται η σύγκρουση στις ΗΠΑ, η Γερμανία ίσως φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και ο Μακρόν τη διευκολύνει. Ο Μακρόν δεν έγινε Πρόεδρος για την παλικαριά του αλλά επειδή, αντιθέτως, αποδέχθηκε χωρίς μουρμούρες τη θέση του ακόλουθου. Η υποταγή της Γαλλικής ελίτ στη Γερμανία έχει βαθιές ρίζες. Οι πιο πρόσφατες ανάγονται στον δοσιλογισμό του Στρατάρχη Πεταίν. Βαθύτερα, ο αφρός της γαλλικής ελίτ δίνει πίστη σε θεωρίες του 18ου αιώνα ότι έχει γερμανική καταγωγή και ότι οι γκωλουά (οι πατριώτες Αστερίξ) είναι οι υπηρέτες της. (Χ. Άρεντ. Ο Ιμπεριαλισμός).
  6. Στην Ελλάδα δεν έχουμε Αστερίξ, κι αν είχαμε τους εξαφανίσαμε. Η χώρα είναι στα μάτια των κυρίαρχων ένα αμελητέο προτεκτοράτο, άξιο βάναυσης συμπεριφοράς. Πχ για τον γγ του ΟΗΕ τα «κεκτημένα» της, υποτίθεται αποτυχημένης, πενταμερούς για το Κυπριακό ισχύουν για τις επόμενες. Έτσι, αν «αποτύχουν» μια-δυο πενταμερείς αλλά μείνουν τα «κεκτημένα», θα τελειώσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Άμα, όμως, σβήσει από το χάρτη η πατρίδα, δεν θα υπάρχει η έννοια της Κατοχής. Διότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν κατέχουν τμήμα μιας μυστηριώδους νήσου αλλά κατέχουν εδάφη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Κράτους: της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν αυτή καταργηθεί, η έννοια της Κατοχής καταπίπτει. Τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νέο «μη Κράτος των δυο κοινοτήτων» σημαίνει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη της Τουρκίας απέναντι στους καινούργιους (Αγγλοαμερικάνους) Κυρίους της Κύπρου. Αυτό οι Αγγλοαμερικάνοι θέλουν να το αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ο Αναστασιάδης αυτούς εξυπηρετεί με την ολόψυχη συμπαράσταση της Αθήνας. Αν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα θα ηχήσουν σάλπιγγες μεγαλειώδους νίκης. Αλλά θα πρόκειται για θηριώδη ιστορική ήττα.

1 σχόλιο

  1. Δεν θα τα βρουν ευκολα οι ενωμενοι ευρωπαιοι (γερμανοι και γαλλοι) με τους ανατολικοευρωπαιους των πρωην σοσιαλιστικων χωρων.Επι σοσιαλισμου το μαθημα της ιστοριας σε ολες αυτες τις χωρες (απο Βουλγαρια μεχρι Βαλτικη) εριχνε ολο το βαρος στους αγωνες των ντοπιων ηγεμονων εναντιον των τοτε μεγαλων δυναμεων-αποικιοκρατων, για να διατηρησουν την ανεξαρτησια τους.Π.χ., οι πολωνοι ηγεμονες που πολεμουσαν κατα των “κακων” ρωσων τσαρων ηταν απαραμιλοι ηρωες που παλευαν για να διατηρησουν την ανεξαρτησια της πατριδας τους.Φυσικα, αυτη η αντιπαλοτητα εξελειψε (στα σχολικα βιβλια) με την νικη της ρωσικης επαναστασης και τη δημιουργια της αντιιμπεριαλιστικης ΕΣΣΔ , του κρατους προστατη των αδυνατων που προωθουσε την φιλια των λαων και τη σοσιαλιστικη κοινωνικη δικαιοσυνη.Μετα την βλακωδη αυτοδιαλυση της Σοβιετικης Ενωσης, εξελειψαν οι ιδεες της φιλιας των λαων και της κοινωνικης δικαιοσυνης, παρεμεινε ομως ο….εθνικισμος. Ειναι βαθια ριζωμενο στη συνειδηση ολων αυτων των λαων το προτυπο του αγωνιστη ηγετη-αντιαποικριοκρατη που σε καμμια περιπτωση δεν θα δεχτει απο κανεναν το οτιδηποτε δεν συμφερει τη χωρα του.Για παραδειγμα. Ο κοσμος εκει δεν προκειται σε καμμια περιπτωση να δεχτει μεταναστες. Και ετσι, δεν θα πανε.Εκτος αυτου, οι λαοι αυτοι δεν γνωρισαν την απατηλη καλοζωια της ελληνικης “φουσκας”. Και ενω εμεις εχουμε πεσει της κοιλιας ονειρευομενοι το χρημα της φουσκας που τωρα δεν εχουμε, ουτε προκειται ποτε να εχουμε, αυτοι παραμενουν ρεαλιστες οπως ηταν και οπως θα ειναι και στο μελλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας