“Βόμβα” Οκτάι: Η Αίγυπτος σέβεται απόλυτα τη Συμφωνία Λιβύης για ΑΟΖ

478
Η Αίγυπτος σέβεται απόλυτα τη Συμφωνία

Αν η δήλωση Οκτάι ισχύει, τότε η θέση της Αιγύπτου είναι απολύτως απαράδεκτη και εχθρική για την Ελλάδα

“Μπαρούτι” στις ήδη τεταμένες σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία είναι η δήλωση του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι
Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά από το NTV, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σχολίασε την τρέχουσα εξωτερική και εγχώρια πολιτική της Τουρκίας και αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο.
Κάνοντας λόγο για ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών ο Οκτάι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σύμφωνο της χώρας του με την Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.
Σύμφωνα με τον Οκτάι, όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Anadolu, “οι γραμμές που έθεσε η Αίγυπτος στην αναζήτηση νέων αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή της Μεσογείου σέβονται την κυριαρχία της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Τουρκίας (ΑΟΖ) που δημιουργήθηκε μέσω της συμφωνίας θαλάσσιας δικαιοδοσίας που επιτεύχθηκε με τη Λιβύη”.
Στο ίδιο κλίμα και εν μέσω της απόπειρας προσέγγισης της Αιγύπτου από την Τουρκία, ο Οκτάι ανέφερε πως η Τουρκία και η Αίγυπτος δεν έκοψαν ποτέ τις σχέσεις τους εντελώς και είχαν επαφές μέσω ορισμένων άλλων διαύλων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών και της διπλωματίας.
Πρόσθεσε δε ότι οι πολιτικοί τους δεσμοί διατηρούνται στο επίπεδο των υφυπουργών Εξωτερικών προς το παρόν και μια πλήρης εξομάλυνση τους θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας