Βελιγράδι: ”Έρχεται η ενοποίηση των Σέρβων σε ένα κράτος”

3974
Έρχεται η ενοποίηση των Σέρβων

Βαρυσήμαντη δήλωση έκανε Σέρβος αξιωματούχος για την ένωση των Σέρβων του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας με την “μητέρα” Σερβία, δείχνοντας σαφώς εξελίξεις στα Βαλκάνια το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενοποίησης όλων των Σέρβων στην περιοχή κάτω από ένα κράτος και ότι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει.

Ο Βούλιν μίλησε για την ανάγκη ένωσης όλων των Σέρβων που ζουν σε διαφορετικές χώρες στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε αυτοί να υπάγονται σε μια χώρα, («Σερβικός Κόσμος) ως τον μοναδικό τρόπο για να λυθεί το λεγόμενο «εθνικό ζήτημα των Σέρβων» και να σταματήσει η φερόμενη γενοκτονία τους στην περιοχή.

Επιπλέον, η ενοποίηση των Σέρβων θα φέρει ειρήνη στην περιοχή, είπε ο ίδιος, και θα σταματήσει τη δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

«Πιστεύω ότι η δημιουργία του Σερβικού Κόσμου λύνει το εθνικό ζήτημα των Σέρβων, διακόπτει την ένωση όλων Αλβανών», ενώ εγγυάται ότι η γενοκτονία εναντίον τους δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, ενώ πάνω απ ‘όλα διασφαλίζει μακροχρόνια ειρήνη στα Βαλκάνια”, τόνισε ο Βουλίν.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Σέρβοι υφίστανται διαρκή γενοκτονία στην περιοχή, έως ότου ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκίνησε την ενοποίησή τους, η οποία είναι πλέον ασταμάτητη.

«Οι Σέρβοι που έχουν υποστεί επανειλημμένες γενοκτονίες σε κάθε γενιά και πάντα από τους ίδιους δράστες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αφήσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να βιώσουν μια νέα εξόντωση σε μέρη του σερβικού έθνους όπου δεν προστατεύονται από το σερβικό κράτος.

Χάρη στον Βούτσιτς, οι Σέρβοι έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν την διαδικασία ενοποίησης, η οποία δεν μπορεί πλέον να σταματήσει», τόνισε ο ίδιος.

Ο Βούλιν υπογράμμισε ότι το να ζεις κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι λύση για τους Σέρβους, ενώ οι ίδιοι παραμένουν διάσπαρτοι σε διαφορετικές χώρες.

«Ξεχνάμε ότι έχουμε ζήσει έτσι για αιώνες, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, για αρκετές δεκαετίες στην εποχή της Αυστρο-Ουγγαρίας και για τέσσερα χρόνια υπό το Τρίτο Ράιχ», διευκρίνισε ο Βούλιν, προσθέτοντας ότι «δεν είναι λύση για όλους τους Σέρβους να ζουν μαζί σε μια ξένη χώρα, αλλά να  ζουν όλοι μαζί στη χώρα τους.»

Η Σερβία υπό τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εργάζεται για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο από την υπόλοιπη περιοχή. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε τους δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και τη στρατιωτική της ικανότητα με προμήθειες και από τις δύο χώρες.

Πρόσφατα πραγματοποίησε μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό που αγοράστηκε από τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του ξεκίνησαν μια στρατιωτική άσκηση στην περιοχή.

Η Σερβία αρνήθηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να ενταχθεί στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας και ανακοίνωσε ότι ενισχύει τον στρατό της για να προστατεύσει τη χώρα από εισβολή.

“Τα Δυτικά Βαλκάνια αποτέλεσαν το έδαφος στο οποίο διαπράχθηκαν οι πιο φρικτές φρικαλεότητες στην Ευρώπη από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη, όταν η Σερβία υπό τον Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πολέμησε Βόσνιους, Κροάτες και Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα κράτη μετά την απόσχιση τους από τη Γιουγκοσλαβία”,συνέχισε ο Σέρβος αξιωματούχος.

Ο Βουλίν συνέκρινε τη διαδικασία ενοποίησης των Σέρβων σε ένα κράτος με εκείνη των δύο Γερμανιών μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

“Κανείς δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι οι Γερμανοί ενώθηκαν και έτσι τερμάτισαν την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά όλοι ενοχλούνται αν οι Σέρβοι θέλουν να ζήσουν σε ένα κράτος”, σημείωσε ο ίδιος.

Αποκάλυψε επίσης ότι διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή έχουν δημοσιεύσει ανεπίσημες προτάσεις που υποβάλλονται στην ΕΕ από αξιωματούχους των κρατών μελών, οι οποίες ζητούν να ξανασχεδιαστεί η περιοχή και να δημιουργηθούν “ καθαρά” εθνικά κράτη.

Πρόκειται σαφώς για σχέδια τα οποία προσβάλλουν την νοημοσύνη πολλών, αφού οι Σέρβοι έχουν πληρώσει  βαρύ τίμημα τα τελευταία 30 χρόνια και αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας