Βαφτίζουν “παράθυρο” την παγίδα της συνέντευξης Τσαβούσογλου

1027
μακρόν

Είναι τόσο πανικόβλητα και φοβισμένα τα κατεστημένα μίντια στην Ελλάδα ώστε να γλείφουν ακόμα και τον Τσαβούσογλου και να ανακαλύπτουν στα λεγόμενα από το “Βήμα της Κυριακής” “παράθυρο στη Χάγη”, όπως γράφουν.

Καλά δεν διάβασαν τι είπε, με “αριστοτεχνικό” πράγματι τρόπο ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου;

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για δυνατότητα προσφυγής στη Χάγη αφού τα δύο μέρη καταλήξουν μετά από διάλογο σε αποτελέσματα επί των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Με δύο λόγια ο Μ. Τσαβούσογλου παρέκαμψε το Δίκαιο της Θάλασσας ως την βάση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και μίλησε όχι για “διαφορά” που είναι μια και μοναδική, η οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά για “διαφορές” συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και τις “γκρίζες ζώνες” νησίδων και νησιών και όποιες άλλες! Δηλαδή παραπομπή πακέτο όλων των “διαφορών” στη Χάγη, ακόμα και εκείνων που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική, πλέον, κυριαρχία της Ελλάδας!

Ποιο “παράθυρο”, λοιπόν, αφήνει ανοιχτό ο Μ. Τσαβούσογλου;

Αντί, λοιπόν, να καλλιεργούμε ανόητες αυταπάτες, καλό είναι να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση όχι απλώς με την επίκληση του διεθνούς δικαίου. Το τελευταίο ολίγον μετράει αν η χώρα που το επικαλείται δεν διαθέτει ακλόνητη αποφασιστικότητα και ταυτόχρονα ισχυρές και αποτελεσματικές διεθνείς συμμαχίες (όχι “Δούρειους Ίππους”) για να το επιβάλλει!

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας