Αθλιότητα: Η Γερμανία «συναινεί» σε ανεξάρτητο τουρκοκυπριακό κράτος Βόρειας Κύπρου

761
ανεξάρτητο τουρκοκυπριακό κράτος Βόρειας Κύπρου

Ιδού τα ανδραγαθήματα της γερμανικής ΕΕ και των Βρυξελλών!

Η Merkel δεν θέλει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά πολύ στενή συνεργασία, νέα τελωνειακή ένωση και περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan σε συνεργασία με την Γερμανία και άλλα κράτη, κόντρα στον ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας… εκπονούν σχέδιο ώστε να αναγνωριστεί ανεξάρτητο κράτος της Βόρειας Κύπρου.
Η Γερμανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναγνωρίσει ένα τέτοιο κράτος και ειδικά μάλιστα όπως έχει δημιουργηθεί μέσω στρατιωτικής κατοχής, αλλά αντιμετωπίζει θετικά την δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο.
Την ίδια στιγμή η ελληνική και κυπριακή διπλωματία δίνει μάχες οπισθοφυλακής και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαία η στρατηγική του Erdogan ο οποίος συνοδευόμενος από μια πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε την Βόρεια Κύπρο.
Όλα τα μηνύματα που θα έρθουν από τη διήμερη επίσκεψη υπογράμμισαν ότι ο τουρκικός λαός δεν θα περιμένει άλλα 50 χρόνια για να δημιουργηθεί ένα ισότιμο και κυρίαρχο τουρκικό κράτος ανέφερε ο Erdogan.
«Κανείς από εμάς δεν πρέπει να περιμένει μια επιστροφή από εκεί που ξεκινήσαμε.
Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια για να αξιολογούμε αναποτελεσματικές λύσεις.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη αντέδρασαν καταδικάζοντας τις αναφορές Erdogan και τα σχέδια του τούρκου προέδρου να προχωρήσει ένα ανεξάρτητο κράτος της Βόρειας Κύπρου.
Η Τουρκία έχει εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες στη διεθνή σκηνή ώστε να πετύχει την ανεξαρτησία της Βόρειας Κύπρου.
Στη Γενεύη και στις διαπραγματεύσεις που υπήρξαν με εμπλοκή της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Κύπρου… η τουρκική αντιπροσωπεία είπε σε όλα τα μέρη ότι το μόνο ειρηνευτικό σχέδιο που θα δεχόταν η Τουρκία ήταν η Βόρεια Κύπρος να γίνει ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος με ίσια δικαιώματα στο νησί.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει προσεγγίσει τουρκόφωνες χώρες της Κεντρικής Ασίας, ιδίως στο Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν, ώστε να αναγνωρίσουν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Η Merkel δεν θέλει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά πολύ στενή συνεργασία, νέα τελωνειακή ένωση και περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό 

Η Γερμανία Καγκελάριος Α. Μerkel για πολλοστή φορά έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υποστηρίζει τους στενότερους δεσμούς με την Άγκυρα μέσω μιας νέας συμφωνίας για την Τελωνειακή Ένωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και μια βασική συμφωνία για τους πρόσφυγες.
«Η πολιτική μου άποψη σχετικά με αυτό είναι πολύ γνωστή.
Δεν πίστευα ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της ΕΕ και ακόμα δεν το βλέπω να ενταχθεί στην ΕΕ.
Ωστόσο, παρόλα αυτά, θέλω να έχω πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία» τόνισε η Merkel.
H Merkel τόνισε ότι έχει καταβάλει ισχυρές προσπάθειες τους τελευταίους μήνες για να βελτιώσει τους δεσμούς μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, και ανέφερε επίσης πώς τον περασμένο μήνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για να ανοίξουν το δρόμο για στενότερη συνεργασία.
Η ΕΕ πρέπει να εκσυγχρονίσει την Τελωνειακή Ένωση με την Τουρκία που διαρκεί 25 χρόνια και να ανανεώσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες του 2016, η οποία στοχεύει στην παροχή στήριξης στους Σύριους πρόσφυγες.
«Η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά για τη φροντίδα των σύριων προσφύγων.
Παρέχουμε υποστήριξη στην Τουρκία, αλλά φυσικά, αυτό ήταν ένα μικρό ποσό» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας