Αίσχος-Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο πακέτο κυρώσεων κατά Λευκορωσίας-Για Τουρκία τσιμουδιά!

486
πακέτο κυρώσεων κατά Λευκορωσίας

Η Ελλάδα αντί να σχεδιάσει εκστρατεία για να επιβληθούν ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας και της επεκτατικής πολιτικής της, έχει καταστεί από την κυβέρνηση βαποράκι και χρήσιμη ηλίθια για να φιλοτεχνεί το καλό πρόσωπο της Τουρκίας στη Δύση.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η αντιρώσικη υστερία η οποία κλιμακώνεται στην πράξη, επιχειρείται ματαίως να καλυφθεί πίσω από κενόλογες διπλωματικές αβρότητες.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να βάζει τη Ρωσία απέναντι και να πριμοδοτεί επιλογές που στρέφονται ενάντια της και κατά των συμμάχων της, υπονομεύοντας καίρια την ασφάλεια και τα εθνικά της συμφέροντα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ από τα κατεστημένα Μ.Μ.Ε για τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Λευκορωσίας:

Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να επιβάλει περιοριστικά μέτρα εναντίον 78 Λευκορώσων και 8 οντοτήτων.

Επιπλέον, ορίστηκαν επτά άτομα και μία οντότητα που υπόκεινται σε αυτόν τον νέο γύρο περιοριστικών μέτρων σε σχέση με την αναγκαστική και παράνομη προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στις 23 Μαΐου 2021, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών και την κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρομάν Ποτασέβιτς και της Σοφία Σαπέγκα. Μεταξύ αυτών που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι επίσης αρκετά εξέχοντα επιχειρηματικά πρόσωπα που υποστηρίζουν και επωφελούνται από το καθεστώς Λουκασένκο. Αυτές οι κυρώσεις, επομένως, στέλνουν ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα στους υποστηρικτές του καθεστώτος ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στον Αλεξάντρ Λουκασένκο επιφέρει σημαντικό κόστος.

Τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για τη Λευκορωσία ισχύουν τώρα για συνολικά 166 άτομα και 15 οντότητες. Εκείνοι στους οποίους έχουν υποβληθεί κυρώσεις υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύεται στους πολίτες και τις εταιρείες της ΕΕ να διαθέσουν κεφάλαια σε αυτούς που αναφέρονται. Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιών, η οποία τους εμποδίζει να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της επικράτειας της ΕΕ.

Στις 24 και 25 Μαΐου 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα στα οποία καταδίκασε έντονα την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης Ryanair και κάλεσε το Συμβούλιο να εγκρίνει πρόσθετες καταχωρίσεις προσώπων και οντοτήτων το συντομότερο δυνατόν βάσει του σχετικού πλαισίου κυρώσεων. Κατά συνέπεια, στις 4 Ιουνίου το Συμβούλιο αποφάσισε να εισαγάγει απαγόρευση της υπερπτήρησης του εναέριου χώρου της ΕΕ και της πρόσβασης σε αεροδρόμια της ΕΕ σε κάθε είδους αερομεταφορείς της Λευκορωσίας.

Ο στόχος αυτών των κυρώσεων είναι να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία της Λευκορωσίας για να ξεκινήσει έναν πραγματικό και χωρίς αποκλεισμούς εθνικό διάλογο με την ευρύτερη κοινωνία και να αποφευχθεί η περαιτέρω καταστολή.

Η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια ειρηνική, δημοκρατική μετάβαση με μια ποικιλία μέσων, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οικονομικής στήριξης για μια δημοκρατική Λευκορωσία. Παράλληλα, είναι έτοιμη να εγκρίνει περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένων άλλων οικονομικών παραγόντων, εάν η κατάσταση στη Λευκορωσία δεν βελτιωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας