Έρευνα-σοκ για τα diesel οχήματα

1143
οχημάτων

Τραγικά είναι τα συμπεράσματα μελέτης του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τις καθαρές μεταφορές (ICCT) για τους πρόωρους θανάτους εξαιτίας των κινητήρων diesel.

Περίπου 385.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πέθαναν πρόωρα το 2015 εξαιτίας των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τις καθαρές μεταφορές (ICCT), στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους πετρελαιοκινητήρες.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ερευνητές της μελέτη τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ευθύνονταν για το 47% των θανάτων, ωστόσο στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία αλλά και την Ινδία το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 66%!

Οι αστικές περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό ατμοσφαιρικών ρύπων που οφείλονται στις μεταφορές το 2015 ήταν το Τόκιο, η Σαγκάη, το Μεξικό, το Κάιρο, το Νέο Δελχί, η Μόσχα, το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες. Αντίθετα οι αστικές περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από ατμοσφαιρική ρύπανση που οφείλονται σε μεταφορές ανά 100.000 άτομα ήταν το Μιλάνο, το Τορίνο, η Στουτγάρδη, το Κίεβο, η Κολωνία, το Χάρλεμ, το Βερολίνο, το Ρότερνταμ, το Λονδίνο και το Λιντς.

Ερευνητές της έκθεσης πραγματοποίησαν έκκληση να αντικατασταθούν τα οχήματα με υψηλές εκπομπές ενώ επισήμαναν πως η μεγάλη επιβάρυνση για τη δημόσια υγεία από τα οχήματα diesel στην Ευρώπη πρέπει να αφυπνήσουν τις κυβερνήσεις ώστε να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ευρεία αυτή μελέτη οι ερευνητές εξέτασαν τις εκπομπές ρύπων από αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία -diesel και συμβατικά- αλλά και από τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τα γεωργικά μηχανήματα καθώς και τα μηχανήματα κατασκευαστικών έργων και τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στην υγεία του ανθρώπου.

Διαπίστωσαν ότι ο παγκόσμιος τομέας μεταφορών ήταν υπεύθυνος για το 11%, δηλαδή για 3,4 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους, ετησίως οι οποίοι οφείλονταν στη μόλυνση από τα αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 και από την έκθεση στο τροποσφαιρικό όζον.

Το κόστος από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία οφείλεται στα μέσα μεταφοράς και η οποία σχετίζεται με ασθένειες όπως καρδιακά νοσήματα, παθήσεις των πνευμόνων, εγκεφαλικά και διαβήτη, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 880 δισ. ευρώ το 2015, είπαν οι επιστήμονες.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την μελέτη της ICCT

*Πηγή: newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας