Την άποψη ότι με το παρόν πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις διατύπωσε στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Όπως είπε ο κ. Χ. Σεβαστίδης εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, είναι τυπικός ο έλεγχος του εργοδότη, η διάταξη είναι προβληματική και ουσιαστικά απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.
Ο κ. Σεβαστίδης επισήμανε ότι η διάταξη του άρθρου 65 που δίνει νομική ασυλία σε ορισμένη κατηγορία πολιτών δείχνει δυσπιστία απέναντι στη δικαστική εξουσία και, εάν πράγματι υπάρχει εξαίρεσή τους, “εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότας“.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων βλέπει προβλήματα και στις περικοπές των συντάξεων ύψους 18%, όπως είπε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς “θίγει τις πιο ευάλωτες ομάδες”. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, εκτός από το θέμα των ομαδικών απολύσεων ο κ. Σεβαστίδης είπε ότι με το άρθρο 20 για κήρυξη απεργίας υπάρχει έμμεση καθιέρωση της ανταπεργίας (λοκ άουτ). ¨Τι εξυπηρετεί αυτή η διάταξη;” αναρωτήθηκε. Προβλήματα ακόμα υπάρχουν και στο άρθρο 56 που μετατρέπει μια τριμελή επιτροπή σε δικαστήριο ενώ αυξάνει τα μη δικαστικά καθήκοντα.
Έντονες αντιρρήσεις για τις περικοπές στις συντάξεις εκφράστηκαν και από άλλους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους δικαστικών.