Χρυσοπληρώνουν αναδόχους για την έκδοση ομολόγου αιχμαλωσίας στις ''αγορές''

1971
αναδόχους

Έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου προσέλαβε τη Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters και τις οποίες θα χρυσοπληρώσει, προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τον δανεισμό στις αγορές, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα έχει πολύ υψηλό επιτόκιο και σε κάθε περίπτωση όχι μόνο δεν είναι εθνικός στόχος αλλά συνιστά και ”αιχμαλωσία” της χώρας και βαθιά εξάρτηση της από τις τράπεζες και τα fund, που θα δανείσουν το δημόσιο (αυτές είναι οι περίφημες ”αγορές”) και τα οποία στην προηγούμενη φάση κατέστρεψαν τη χώρα.
Ούτε τρόικα, ούτε αγορές.
Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή του χρέους και μια άλλη πολιτική δημόσιου δανεισμού, αν και είναι απόλυτα αναγκαίος, που θα βασίζεται κυρίως σε εσωτερικό και όχι σε εξωτερικό δανεισμό και πρώτα απ’ όλα στην άντληση δανειακών πόρων από την εθνική αποταμίευση.
Τώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Αθήνα ανέθεσε την έκδοση, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης παραμένει αβέβαιο αφού η Ελλάδα περιμένει την έγκριση των δανειστών. Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση των συζητήσεων «η αναμενόμενη απόπειρα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μετά από τρία χρόνια αντιμετώπισε καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας ενός ενός ανώτατου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που όρισε το ΔΝΤ».
«Ακόμη και μετά την αποπληρωμή των ομολόγων από την Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα, οι περιορισμοί που προκύπτουν από το “ταβάνι” για το χρέος που έχει ορίσει το ΔΝΤ ίσως να μην επιτρέψουν στη χώρα μια νέα αύξηση του χρέους της που θα προκύψει από μια νέα έκδοση ομολόγων» ανάφερε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το Βloomberg.
Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την έκδοση είναι η επέκταση των ωριμάνσεων μέσω δημοπρασίας για τα ομόλογα 3 δισ. ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο του 2019 ή μια δημοπρασία ή επαναγορά των λεγόμενων ομολόγων strip, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αναδιάρθρωση χρέους το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας