Υπουργείου Παιδείας: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν θα προσλαμβάνονται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού!

635
εκπαιδευτικοί δεν θα προσλαμβάνονται
Με την ίδια ρύθμιση νομοθετούνται και οι συνέπειες που θα επέρχονται στους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να υποβάλλονται στα σχετικά test ανίχνευσης του κορονοϊού.

Την πρόσληψη, ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης κατ’ ελάχιστο διάρκειας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που δεν προσκομίζουν είτε rapid test είτε pcr προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, με την ίδια ρύθμιση νομοθετούνται και οι συνέπειες που θα επέρχονται στους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να υποβάλλονται στα σχετικά test ανίχνευσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

– στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ επιβάλλεται το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, o χρόνος αυτός δεν λογίζεται ως χρόνος δημόσιας υπηρεσίας και για το διάστημα αυτό δεν καταβάλλονται αποδοχές.

-στους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς καθώς και μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης δεν προσκομίσουν βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, δεν γίνεται αποδεκτή η παρεχόμενη εκ μέρους τους εργασία και δεν καταβάλλονται αποδοχές, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας.

Υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό εργαστηριακό τεστ ή και πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό θα είναι στο μεταξύ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα σχολεία, ενώ θα βρεθούν άμεσα υπό το μέτρο της αναστολής καθηκόντων όπως προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα ενταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο άρθρο 202 του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας επισημαίνεται ειδικότερα ότι:

Υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία – Τροποποίηση του πρώτου εδαφίου του άρθρου 96 του ν. 4790/2021 Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 96 του ν. 4790/2021 (Α΄48), περί της υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, τροποποιείται, ώστε να παραταθεί έως την 31η.10.2021 η δυνατότητα να ορίζεται ως προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται δια ζώσης, η προηγούμενη διαπίστωση, μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, ότι οι ανωτέρω δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου, και το άρθρο 96 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 96 Υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση έως την 31η.10.2021, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δύναται να ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού COVID-19, ως προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται δια ζώσης, η προηγούμενη διαπίστωση, μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, ότι οι ανωτέρω δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Με όμοια απόφαση δύναται να ορίζεται για το ίδιο χρονικό διάστημα η προηγούμενη υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 ως προϋπόθεση συμμετοχής στις πάσης φύσεως εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με τις κοινές αποφάσεις των προηγούμενων εδαφίων καθορίζονται η διαδικασία και οι φορείς διενέργειας του ελέγχου, η δυνατότητα υποβολής σε αυτοέλεγχο, η συχνότητα υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο, ο τρόπος διάθεσης των διαγνωστικών δοκιμασιών, ο τρόπος βεβαίωσης της υποβολής σε έλεγχο και των αποτελεσμάτων του, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας