Οι αγορές υπεράνω της λαϊκής βούλησης

1544
μητσοτάκη

«Οι Αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν»! Με αυτή την κυνική, αλλά άκρως  αληθινή, για το καθεστώς της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, ο Γερμανός Επίτροπος  Προϋπολογισμού της Κομισιόν, Γκίντερ Έτιγκερ, θέλησε να βάλλει στη θέση τους τους πολίτες της Ιταλίας και να τους υπογραμμίσει ότι μέσα στην Ε.Ε. οι Εκλογές και τα Δημοψηφίσματα έχουν νόημα και τα αποτελέσματά τους είναι σεβαστά, μόνο και εφόσον είναι σύμφωνα με τις επιταγές των Αγορών. Σε αντίθετη περίπτωση η ψήφος των πολιτών είναι άνευ σημασίας!

     Είναι γνωστό, ότι μετά τις πρόσφατες Εκλογές στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ανέθεσε το σχηματισμό Κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος είχε υποδειχθεί από τα δύο πρώτα σε ποσοστά ψήφων κόμματα, των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά. Στη λίστα των υποψήφιων υπουργών είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομικών,  από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο κομμάτων που τον στήριζαν, ο καθηγητής Οικονομικών Πάολο Σαβόνα. Όμως ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο κ. Ματαρέλα, δεν ενέκρινε την υποψηφιότητα του κ. Σαβόνα, παρά το γεγονός ότι είχε τη στήριξη και των δύο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι είχαν νωπή την λαϊκή εντολή να συγκυβερνήσουν.!

Γιατί το ΟΧΙ- Veto του προέδρου; Γιατί τόσο ωμά να έλθει σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση; Γιατί  να οδηγήσει τη Χώρα του σε πολιτική αστάθεια και κρίση; Γιατί να θίξει τόσο βάναυσα τον Ιταλό πολίτη , που δικαιολογημένα διαπιστώνει, μαζί με τον ηγέτη των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, «είναι ότι ανώφελο να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε»; Γιατί απλούστατα αυτή ήταν η εντολή των Αγορών. Η εντολή του Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού κατεστημένου. Αλλά και πάλι, γιατί υπήρξε αυτή η εντολή; Προσέξτε γιατί. Ως καθηγητής Οικονομικών είχε γράψει, σε άρθρο ή βιβλίο του, ότι η Ιταλία θα πρέπει να εκπονήσει και ένα σχέδιο του πώς θα αντιμετωπίσει την περίπτωση, που για οποιουσδήποτε λόγους οδηγηθεί εκτός Ευρώ! Σκέψη που η λαϊκή σοφία υπαγορεύει, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Είχε, επίσης, τολμήσει να διατυπώσει δημόσια την επιστημονική του άποψη ότι «το ευρώ οικοδομήθηκε με λάθος τρόπο, λόγω της μυωπίας των Γερμανών». Με λίγα λόγια. Ούτε ο Σαβόνα, ούτε τα κόμματα που τον πρότειναν, ως υπουργό Οικονομικών, είχαν στο πρόγραμμά τους την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. Απλώς ο Σαβόνα είχε ασκήσει κριτική στο ρόλο του ευρώ και της ασκούμενης, γερμανικής, στην ουσία, πολιτικής λιτότητας, που αφαιμάζει τις λαϊκές τάξεις.

Μετά τα παραπάνω γίνεται  φανερό ότι στην Ε.Ε. δεν είναι ανεκτή ούτε η παραμικρή, ακόμα και θεωρητική, αμφισβήτηση της πολιτικής που χαράσσουν οι Αγορές. Σε κάθε θέση απαιτούν να τοποθετηθεί όργανό τους. Γι᾽ αυτό και αμέσως μετά την απόρριψη Σαβόνα,  υπέβαλε την παραίτησή του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και ο Ιταλός πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον, επί 25ετία στέλεχος του Δ.Ν.Τ. , Κάρλο Κοταρέλι. Επαναλήφθηκε δηλαδή το σκηνικό που είχε διαδραματιστεί πάλι στην Ιταλία με το διορισμό, ως πρωθυπουργού, του εκλεκτού των τραπεζών (Γκόλντμαν Σαξ), Κάρλο Μόντι.

Η Χώρα μας έχει ζήσει, στο πετσί του λαού της, την κατάσταση που ζει σήμερα η Ιταλία. Μια κατάσταση, που υπογραμμίζει ότι μέσα στην Ε.Ε.  έννοιες όπως «εθνική ανεξαρτησία» και «λαϊκή κυριαρχία», συναντώνται , ακόμη(!), μόνο στα Συντάγματα. Στην πράξη κυριαρχεί το «Δίκαιο των Αγορών», που επιβάλλει τις επιταγές του μέσω των κάθε φορά προθύμων να γίνουν όργανά του. Ας θυμηθούμε μερικές μόνο δικές μας περιπτώσεις:

– Μόλις ο Γ.Α. Παπανδρέου είχε υλοποιήσει τα σχέδια τους , υπογράφοντας το πρώτο και φαρμακερό Μνημόνιο, αλλά μετά που άρχισε να μιλά για Δημοψήφισμα, για μα@κίες όπως του είχε πεί ο τότε Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, το Διευθυντήριο τον πέταξε σαν στημμένη λεμονόκουπα και μας έφερε τον εκλεκτό της Γκόλντμαν Σαξ, τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, για να τον διαδεχθεί το δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου, με το δεύτερο Μνημόνιο και την καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων και των λαϊκών αποταμιεύσεων. Όταν το δίδυμο «σάπισε», οι Αγορές της πήραν από το χέρι τον πρωθυπουργό της «πρώτης φοράς Αριστερά», Αλέξη Τσίπρα ,και αφού τον εκπαίδευσαν κανονικά και με άριστα, του έμαθαν, ότι είναι προτιμότερο, για αυτές, αντί να σκίσει τα Μνημόνια να υπογράψει ένα τρίτο και να φτύσει κατάμουτρα το 61,3% του ελληνικού λαού που είχε ψηφίσει ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Τόσο καλός και υπάκοος μαθητής των Αγορών αναδείχθηκε ο Τσίπρας, σε βάρος βέβαια του Λαού και της Χώρας μας, ώστε η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άγγελα Μέρκελ, να τον προτείνει στους Ιταλούς, ως παράδειγμα και μοντέλο προς μίμηση!

Η πολυετής τραγωδία της Χώρας μας, τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και γενικά στον Ευρωπαϊκό Νότο ας μας οδηγήσουν σε αφύπνιση. Η Ε.Ε. υπηρετεί εξ αντικειμένου τους ισχυρούς και αφαιμάζει τους αδύνατους. Αυτή είναι η δομή της. Αυτός  είναι ο σκοπός της. Θεμέλιο και «Σύνταγμά» της είναι οι άτεγκτοι νόμοι των Αγορών. Γι᾽ αυτό πολύ σωστά ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη Χώρα του, είπε: «Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι Αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου Καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία» .

*Πηγή: Εφημερίδα Χριστιανική

**Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας