Ν.Χουντής:«Επιστροφή στην “κανονικότητα” με αντιλαϊκά μέτρα και συνεχείς απαιτήσεις απ’τους δανειστές»

924

«Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα: Σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και συνεχείς απαιτήσεις από τους δανειστές»

Σχόλιο Νίκου Χουντή για τη 2η μετα-μνημονιακή αξιολόγηση.

 

Με αφορμή την δημοσίευση της δεύτερης έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Κομισιόν, στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας, καθώς επίσης και της έκθεσης για τις Μακροοικονομικές Ανισορροπίες, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή της Τρόικα και των Θεσμών, η Κομισιόν, με τη σημερινή δημοσίευση της 2ης μετα-μνημονιακής αξιολόγησης, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση την επιτάχυνση της εφαρμογής αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, με αντάλλαγμα την ενεργοποίηση του πρώτου μέρους των μέτρων για το χρέος.

Αυτό σημαίνει σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα για τον ελληνικό λαό, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών επιχειρήσεων, προώθηση των συμφερόντων των τραπεζών στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, με τη λαϊκή κατοικία να κινδυνεύει από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Οι εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα αποτελούν χαρακτηριστική απόδειξη ότι η λογική και οι πολιτικές των Μνημονίων δεν έχουν τελειώσει. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα’, που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έφερε, και η ΝΔ ότι θα φέρει, αποδείχτηκε φενάκη.

Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ότι πλέον ενεργότερο ρόλο στον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας θα έχει, αντί για την Τρόικα, η Κομισιόν, με τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές να παραμένουν ίδιες.

Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα, πλέον, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την αξιοπιστία και τις ευθύνες κάθε πολιτικής δύναμης. Έχει, όμως, και τη δύναμη να ανατρέψει τις πολιτικές των μονόδρομων που του παρουσιάζονται ως τη μόνη σωτηρία και να αγωνιστεί με την Ανυπότακτη Αριστερά, για καλύτερους όρους ζωής και εργασίας, για μεγαλύτερη δημοκρατική συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων και για την κοινωνική και οικονομική του πρόοδο». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας