Νοσ/μειο Αγρινίου:Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής με Covid-19!-Θνητότητα 100%-100% κυβερνητική ευθύνη

566
Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής με Covid-19

Και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα το πρωί δίνοντας έτσι ένα θλιβερό ρεκόρ όπου όλοι όσοι εισήχθησαν για νοσηλεία τελικά έχασαν την ζωή τους.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ είχε προειδοποιήσει για τις κυβερνητικές αβλεψίες αν και πλέον τα λόγια στις οικογένειες των θυμάτων είναι περιττά και απλά μένει το γιατί.

Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Aπό τους συγγενείς του ασθενούς, όπως μεταδίδει το AgrinioPress, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του πρ;oσφερε κάτι.

Οι συγγενείς του ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως περιγράφτηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για τον 41ο νεκρό από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου ιατρός Κωνσταντίνος Γκιάφης με τετρασέλιδη επιστολή προς την 6η ΥΠΕ είχε επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για την δραματική κατάσταση που υπήρξε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Η απόλυτη θνητότητα (41 νεκροί) όσων νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Κοροναϊού του Νοσοκομείου αμαύρωσε  και ενδεχομένως αδίκησε το ίδρυμα, προκάλεσε αντιδράσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις, ξήλωμα διοικητή, ανθρωποφαγία αλλά και γενικεύσεις άδικες.

Ο κ. Γκιάφης γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στη ΜΕΘ και χρόνια τώρα (από το 2009) ζητά ενίσχυση της ωστόσο, όπως λέει, «τα προβλήματα έμειναν απαράλλακτα» ενώ όσα αναφέρει σοκάρουν και αποτελούν κόλαφο για τις ευθύνες όσων κώφευαν στις εκκλήσεις για ενίσχυση του Νοσοκομείου.

«Επέμενα να μην γίνει η ΜΕΘ Covid γιατί το σύνολο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει της δυνατότητες, αλλά…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιάφης και σημειώνει πως  η «ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η «γύμνια» μας» .

«Θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι δεν αρκούν ο αγώνας μας»

Το ξεκίνημα της απάντησης του κυρίου Γκιάφη είναι σε προσωπικό τόνο. «Με τον θάνατο, εδώ και 30 χρόνια , παλεύω καθημερινά σε παρά πολλές και δύσκολες καταστάσεις. Αυτοί που καλά με ξέρουν και όσοι με γνωρίζουν και ζουν στο Αγρίνιο ξέρουν ότι σώθηκαν γιατί υπήρχε η ΜΕΘ. Θλίβομαι καθημερινά όταν διαπιστώνω ότι κάποιος ασθενείς έφυγε .Θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι δεν αρκούν ο αγώνας μας, ο κόπος μας και η περισσή αγάπη για το λειτούργημα μας», αναφέρει.

«Στη ΜΕΘ εισάγονται ασθενείς τελικού σταδίου»

Εν συνεχεία ο κ. Γκιάφης περιγράφει τα χαρακτηριστικά των ασθενών που εισάγονται στη ΜΕΘ Covid του Αγρινίου. Σημειώνει πως νοσηλεύονται ασθενείς που προέρχονται από την κλινική covid στους οποίους είχαν εφαρμοστεί όλες οι δέουσες θεραπείες αλλά δυστυχώς ήταν σε πολύ βαριά μορφή και δεν ανταποκρίνονταν. Σε αυτούς τους ασθενείς τελικού σταδίου η μόνη και απέλπιδα προσπάθεια ήταν η διασωλήνωση και ο αερισμός θετικής πίεσης.

«Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς επιβίωσαν ελάχιστες ώρες, κάποιοι άλλοι πάλεψαν για πάνω από μήνα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του εξαιρετικού προσωπικού της ΜΕΘ», σημειώνει.

«Το timing έχει τον πρώτο ρόλο στην επιβίωση του όποιου ασθενούς ΜΕΘ. Η ΜΕΘ ποτέ δε ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει για το καλό του ασθενούς εγκαίρως. Η κλινική covid-19 δεν ήταν υπό τη δικαιοδοσία και συνεπώς υπό την ευθύνη της ΜΕΘ. Η πηγή τροφοδοσίας περιστατικών της ΜΕΘ ήταν η κλινική covid. Συνεπώς, στη ΜΕΘ έφθαναν περιστατικά τελικού σταδίου», σημειώνει σε άλλο σημείο της απάντησης του και τονίζει πως είναι απαραίτητη «η έγκαιρη διασωλήνωση των ασθενών πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ».

Ποια είναι η φυσιολογική θνητότητα

Ο κ. Γκιάφης δίνει ένα στίγμα της φυσιολογικής θνητότητας  σημειώνοντας πως σε νοσοκομεία που έχουν μηχανήματα, διευκολύνσεις, προσωπικό  και γιατρούς περισσότερα από το Νοσοκομείο Αγρινίου οι ΜΕΘ covid παρουσιάζουν θνητότητα μέχρι και πάνω από 85-90%. «Με την ειδοποιό διαφορά ότι εμείς παίρνουμε τελικού σταδίου και όχι απλά σε βαριά μορφή», λέει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας