Η απάντηση του Μ.Γκέιτς για το πώς θα δημιουργηθεί μια κοινωνία που θα βασίζεται στις ΑΠΕ
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησε και ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Ο Μ.Γκέιτς αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκε μόνο με την πανδημία και τα εμβόλια, αλλά και με την «πράσινη ανάπτυξη» και το πώς θα δημιουργηθεί μια κοινωνία που θα βασίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς ότι η οικονομία θα αλλάξει, θα υπάρξει φόρος στο διοξείδιο στο άνθρακα, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα αποτύχουν (και άρα θα κλείσουν)!
Ο Μ.Γκέιτς τόνισε επίσης ότι δεν χρειάζονται πολλές εταιρείες, καθώς αρκούν μερικές δεκάδες για την επίτευξη του στόχου τους! Φυσικά την ίδια ώρα η Microsoft του Μπιλ Γκέιτς εξαγόρασε την Activision Blizzard έναντι $68,7 δισεκατομμυρίων.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μ.Γκέιτς, σύμφωνα με το CNBC:
«Οι πλούσιες χώρες πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο τόσο στην χρηματοδότηση όσο και την έρευνα και με πολιτικές και φόρους.
Μόνο αν αυτό γίνει με επιθετικό τρόπο, το οικονομικό κόστος θα μειωθεί αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις χώρες μεσαίου εισοδήματος και πούμε: αλλάξτε ολόκληρη την βιομηχανία τσιμέντου και ολόκληρη την βιομηχανία χάλυβα.
Ο αριθμός των εταιρειών που εργάζονται σε αυτά τα πράγματα είναι πολύ συναρπαστικός και πολλές από αυτές θα αποτύχουν, αλλά χρειαζόμαστε μερικές δεκάδες αυτές για να τα καταφέρουμε».
Αυτή η ιστορία με τις ΑΠΕ είναι μία αθλιότητα.
Αρχικά περιβαντολογικά είναι επιβλαβείς. Ανεμογεννήτριες, ηλιακοί συλλέκτες είναι απλά ασπιρίνη για κάποιον που έχει καρκίνο. ΟΙ σοβαρές λύσεις σήμερα για την παραγωγή ενέργειας είναι
Α) Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10%. Θέσπιση ανώτατου ορίου στην κατανάλωση ενέργειας / μετρητή/μήνα. Μόλις ο
Β) Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας όταν η παραγωγή είναι πλεονάζουσα και χρήση της όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση.
Γ) Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ραδιενεργά υλικά χαμηλής ισχύος ,
Μικροί αντιδραστήρες, διασκορπισμένοι σε όλη την επικράτεια. Σε περίπτωση βλάβης οι βλάβες θα είναι πολύ μικρές.
Δ) Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες με φωτοβολταϊκά πάνελ.
Ε) Υδροηλεκτρική ενέργεια. Αύξηση των τεχνητών λιμνών και φραγμάτων. Θα τα χρειαστούμε πάρα πολύ στο εγγύς μέλλον και ως ταμιευτήρες ύδατος.
Αυτά εν ολίγοις. Κάποτε θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή ανάλυση και σχεδιασμός σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.