Μοσκοβισί: πίσω από κλειστές πόρτες αποφασίζαμε για το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων

2080
Μοσκοβισί

Επίθεση προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη σημερινή Welt με τίτλο «Διδάγματα από την Ελλάδα», κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του ελληνικού ζητήματος.

Ο Γάλλος πολιτικός, μεταξύ άλλων, αποδίδει εύσημα στη χώρα για την ολοκλήρωση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος και επισημαίνει λάθους χειρισμούς εκ μέρους τόσο των Βρυξελλών – ΕΕ, όσο και της Ουάσινγκτον – ΔΝΤ.

Ο Πιερ Μοσκοβίσι είναι ιδιαίτερα καυστικός στο σημείο αυτό της κριτικής του, κατηγορώντας ευθαρσώς πως Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, αδυνατώντας να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης, παρέτειναν χωρίς λόγο την κρίση με τους λάθους χειρισμούς που έκαναν όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, υποτιμώντας συνολικά το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο αποδίδει στην ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων, όμως, ο Γάλλος Επίτροπος προβαίνει σε σωρεία παραδοχών που αφορούν τη χώρα και τα «προγράμματα» διάσωσης.

Πρώτον, παραδέχεται αυτό που, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν: ότι το τέλος του προγράμματος δεν συνεπάγεται το τέλος του δρόμου, αφού η σκληρή επιτροπεία και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων παραμένουν ως κανονικότητα στην Ελλάδα.

Δεύτερον, παραδέχεται πως αυτή η οκταετία ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τον ελληνικό λαό αλλά και αποσταθεροποιητική για τη ζώνη του ευρώ, το οποίο ήταν και το μείζον ζήτημα.

Τρίτον, ο τρόπος που αποφάσισαν ΕΕ και ΔΝΤ να «σώσουν» τη χώρα ήταν και είναι επιβεβλημένος γιατί διαφορετικά θα υπήρχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες, κάτι που ήταν και είναι απευκταίο.

Τέταρτον και τελευταίο, ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρει, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, ότι οι αποφάσεις που αφορούσαν την τύχη της Ελλάδας στο σύνολό τους λαμβάνονταν αποκλειστικά από το Eurogroup, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, χωρίς έλεγχο από τον οποιονδήποτε, καθορίζοντας τη ζωή και τη μοίρα της Ελλάδας και εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας