Μαίνονται Αζέρικες επιθέσεις κατά Καραμπάχ-Το Ερεβάν ζητά βοήθεια Ρωσίας-Να παρέμβει Ελλάδα

1419
Μαίνονται Αζέρικες επιθέσεις κατά Καραμπάχ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει θεατής και Πόντιος Πιλάτος την ώρα που οι Αζέροι με τις πλάτες της Τουρκίας εφορμούν ξανά κατά του Καραμπάχ και του Αρμενικού λαού

Η Ρωσία να επέμβει τώρα στρατιωτικά και να συνδράμει την Αρμενία πριν να είναι πολύ αργά

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ιμπραήμ Ραΐσι συζήτησαν την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας

Η Ρωσία κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν την κλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 15 Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Καζάνι που βράζει πάλι τα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ένα χρόνο μετά την λήξη του πολέμου

Με τις πληροφορίες από το νέο μέτωπο να μιλούν για τραυματίες ακόμη και για νεκρούς, χωρίς να επιβεβαιώνονται ακόμη, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει…

Ο Αρμένιος πρέσβης είπε στο RIA Novosti ότι η κατάσταση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν είναι εξαιρετικά σοβαρή, το Ερεβάν βρίσκεται σε επαφή με τη Μόσχα για αυτό το θέμα μέσω διαφόρων καναλιών.

Οι αρμενικές αρχές απευθύνονται στη Μόσχα με έκκληση για προστασία του εδάφους της χώρας από επιθέσεις των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σημερα στην τηλεόραση ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας, Αρμέν Γκριγκοριάν. “Δεδομένου ότι υπήρξε επίθεση κατά του εδάφους της Αρμενίας, βάσει της συνθήκης του 1997 απευθυνόμαστε στη Ρωσία με έκκληση για προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας. Ετοιμάζεται γραπτό αίτημα”, είπε. Ο Γκριγκοριάν ελπίζει ότι η Ρωσία θα παράσχει επαρκή στρατιωτική βοήθεια, εάν οι διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν αποτύχουν.

Η συνθήκη φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας υπογράφηκε στις 29 Αυγούστου 1997 για αρχική περίοδο 25 ετών. Η ισχύς της παρατείνεται αυτόματα κατά δέκα χρόνια έως ότου οποιαδήποτε πλευρά ζητήσει τη λήξη του. Οι πρώτοι πρόεδροι των δύο χωρών, Μπόρις Γιέλτσιν και Λεβόν Τερ-Πετροσιάν υπέγραψαν τη συνθήκη.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ιμπραήμ Ραΐσι συζήτησαν την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας. , ενημερώνει σχετικά η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της Ρωσίας.

Τον Νοέμβριο, η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις συνοριακές περιοχές της Περιφέρειας Σιούνικ της Αρμενίας επιδεινώθηκε απότομα. Και οι δύο χώρες αναφέρουν ότι υπήρξαν ένοπλα επεισόδια, μερικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα. Στις 13 Νοεμβρίου, το Ερεβάν και το Μπακού αλληλοκατηγορήθηκαν για βομβαρδισμούς κατά των στρατιωτικών θέσεων του άλλου. Ένταση έχει προκύψει κατά μήκος ορισμένων τμημάτων του διακρατικού δρόμου που συνδέει την Αρμενία με το Ιράν, τα οποία ανέλαβε το Μπακού βάσει της δήλωσης της 9ης Νοεμβρίου 2020 από τους ηγέτες της Αρμενίας, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν. Εκεί τοποθετήθηκε ρωσική συνοριακή φρουρά για να διασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

Νωρίτερα σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έλαβε χώρα ένοπλη σύγκρουση με τη χρήση βαρέως εξοπλισμού μεταξύ Μπακού και Ερεβάν. Σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχουν τραυματίες και νεκροί.

Με τη σειρά της, η Αρμενία αντέκρουσε μιλώντας για προκλήσεις από το Αζερμπαϊτζάν.

“Μονάδες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων διέπραξαν μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια κατά της χώρας μας στα τμήματα Kalbajar και Lachin των κρατικών συνόρων. Ο εχθρός υπέβαλε τις θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν σε εντατικά πυρά από διάφορα όπλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, προκαλώντας ζημιές σε στρατιωτικές μας θέσεις. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες”,  δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Αργότερα, το τμήμα είπε ότι η κατάσταση στα σύνορα παραμένει τεταμένη και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται μέχρι τώρα.

Σε απάντηση της αρμενικής πλευράς, καταστράφηκε ένα αντιαρματικό πυροβόλο και ένας όλμος των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων, λένε οι Αζέροι…

https://twitter.com/301_AD/status/1460600276579229696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1460600276579229696%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2F7050473_sfodres-sygkroyseis-sto-karampah-mainontai-topikes-mahes-ereban-zita-tin-syndromi

Τελείωσαν οι στρατηγοί στην Αρμενία;

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη μέρα, διορίστηκε νέος επικεφαλής του αρμενικού υπουργείου Άμυνας στην Αρμενία: αντί για τον Arshak Karapetyan, επικεφαλής του τμήματος ήταν ο Suren Papikyan, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Η όξυνση στα σύνορα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το ραντεβού του.

Οι ειδικοί επέστησαν ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι ο Papikyan δεν είναι στρατιωτικός καριέρας. Και με ειρωνεία σημείωσαν ότι οι στρατηγοί απλώς τελειώσαν στη γειτονική χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας