Κυρ. Μητσοτάκη: Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο

752

Αρνήθηκε πάλι να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του ο κ. Μητσοτάκης στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο» λέει ο λαός και ο πρωθυπουργός μέσα σε λίγους μήνες -μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια- επιβεβαίωσε δεύτερη φορά τη σοφή παροιμία, αρνούμενος πάλι να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν για τρία 24ωρα σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, χιλιάδες σπίτια έως χθες το βράδυ ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ο κρατικός μηχανισμός παρέλυσε…

Αντίθετα, αναλώθηκε σε υπεκφυγές, αυτονόητες παραδοχές, παιδιάστικες δικαιολογίες και επέρριψε ευθύνες στον «κακό καιρό» μας και σε όλους τους άλλους εμπλεκομένους (παραχωρησιούχο εταιρία της Αττικης Οδού, μετεωρολογική υπηρεσία, περιφέρεια, δήμους), αλλά όχι στην κυβέρνηση.

Η εικόνα του πρωθυπουργού χθες στο υπουργικό συμβούλιο ήταν τραγική. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν:

  1. Ένας άτολμος πρωθυπουργός, που κάλυψε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, αν και οι ευθύνες του είναι αυταπόδεικτες, μόνο και μόνο για να προστατέψει τον εαυτό του, επειδή τον επέλεξε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι ως «γκουρού της πολιτικής προστασίας», κόντρα στην ίδια του την παράταξη. Ούτε λέξη για ευθύνες άλλων υπουργών και παραιτήσεις, αν και εκτός του Στυλιανίδη ελέγχονται και οι: Μ. Βορίδης ως υπουργός Εσωτερικών, καθώς η απόφασή του να κλείσει το Δημόσιο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας αποδείχτηκε καταστροφική. Τ. Θεοδωρικάκος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι αστυνομικοί ήταν εξαφανισμένοι. Γ. Γεραπετρίτης, ο εμπνευστής του «επιτελικού κράτους-χάους». Κ. Σκρέκας ως υπουργός Ενέργειας, καθώς έως χθες το βράδυ χιλιάδες σπίτια ήταν χωρίς ρεύμα.
  2. Ένας αμετανόητος πρωθυπουργός, που μίλησε γενικά και αόριστα για αστοχίες, παραλείψεις και έλλειψη συντονισμού μεταξύ κράτους, Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, συμπεράσματα και λόγια που έχουμε ακούσει από τον ίδιο και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και με την πανδημία, χωρίς όμως να μαθαίνει από τα λάθη και να τα διορθώνει.
  3. Ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός, που νομίζει ότι με μία «συγγνώμη», όπως έκανε και το καλοκαίρι, θα «τουμπάρει» τον κόσμο για να τον συγχωρήσει, χωρίς κόστος για τον ίδιο και χωρίς να αναλάβει ακόμη μία φορά τις ευθύνες που του αναλογούν.
  4. Ένας πρωθυπουργός που δεν φταίει ποτέ και για τίποτα, ενώ ρίχνει τις ευθύνες πάντα σε άλλους και στον «κακό μας τον καιρό». Τo καλοκαίρι με τις πυρκαγιές έριξε τις ευθύνες στην… κλιματική αλλαγή και τώρα με τα χιόνια έριξε τις ευθύνες πρώτα στην ΕΜΥ, γιατί -λέει- δεν ενημέρωσε για την έκταση του φαινομένου. «Το χιόνι ήρθε λίγο πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι» είπε (ωστόσο, με ατράνταχτα στοιχεία οι μετεωρολόγοι απέδειξαν ότι έπεσαν με ακρίβεια μέσα στις προβλέψεις τους) και μετά στην ιδιωτική εταιρία της Αττικής Οδού, στην περιφέρεια και στους δήμους. Όλοι αυτοί έχουν ευθύνες, όμως ο συντονιστής όλων είναι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, που ήταν ανύπαρκτα! Ας μην κρύβεται, λοιπόν, πίσω από τους άλλους. Αξιοσημείωτο είναι, όμως, ότι δεν είπε λέξη για τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που ήταν ο εκλεκτός του για την Περιφέρεια Αττικής.
  5. Ένας αποκομμένος από την κοινωνία και τα προβλήματα του κόσμου πρωθυπουργός, που νομίζει ότι όλα εξαγοράζονται με λίγα χρήματα (επειδή μόνο τη γλώσσα του χρήματος καταλαβαίνει), όπως με 2.000 ευρώ, που θα δώσει η εταιρία της Αττικής Οδού στους εγκλωβισμένους ανθρώπους (το αποτυχημένο επικοινωνιακό του επιτελείο έσπευσε να πει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν έπειτα από δικό το αίτημα).
  6. Ένας ασυγχώρητος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, καθώς προεκλογικά, αναφερόμενος στις φυσικές καταστροφές, είχε πει: «Θα είμαστε ασυγχώρητοι, αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά που ξέρουμε ήδη ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς το πότε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας