Η Fed “τρελάθηκε”: Απεριόριστο QE και δάνεια $300 δισ. για επιχειρήσεις

1970
δάνεια

Ένα νέο, μαζικό “κύμα” μέτρων για τη στήριξη της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας ανακοίνωσε η Federal Reserve, μεταξύ των οποίων η αγορά απεριόριστης ποσότητας κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων.

Συγκεκριμένα, η Fed ανήγγειλε πως θα αγοράσει assets στις ποσότητες που χρειάζεται” γα να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, κρατώντας χαμηλά το κόστος δανεισμού. Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως είχε θέσει ως όριο αγορών παγίων τα 700 δισ. δολάρια.

Επιπρόσθετα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πολλά νέα δανειακά προγράμματα αξίας 300 δισ. δολαρίων για να διατηρήσει τη ροή πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις που έχουν πληγεί από το shutdown της αμερικανικής οικονομίας. Η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηριχθεί κατά 30 δισ. δολάρια από το Ταμείο Σταθεροποίησης Συναλλάγματος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύντομα η Fed “αναμένει επίσης να ανακοινώσει την θέσπιση ενός δανειακού προγράμματος για τις επιχειρήσεις της Main Street προκειμένου να στηρίξει τον δανεισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συνδράμοντας στις προσπάθειες” του Οργανισμού Μικρών Επιχειρήσεων (Small Business Administration).

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου η Fed είχε παρέμβει εκτάκτως στην αγορά, μειώνοντας τα επιτόκια της στο μηδέν και παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων με σκοπό να προστατέψει την οικονομία από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας