Η Θεατρική “συγνώμη” του ΑΝΤ1 στον Γιάνη

1888
ΑΝΤ1

Πρωτοφανής εξαπάτηση του τηλεοπτικού κοινού και “γκρίζα διαφήμιση” του Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται να προστεθεί στη χιονοστιβάδα της ενορχηστρωμένης προβολής του από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ, και όχι μόνο των φιλοκυβερνητικών…

Σκηνικό “αδικημένου από τα ΜΜΕ” Γιάνη στήθηκε στον πρωινό Αντ1, με τον παππού της δημοσιογραφίας Γιώργο Παπαδάκη να “ζητάει συγγνώμη” από τον μοιραίο πρώην υπουργό του Σύριζα, ντυμένο στα γκρι τιρκουάζ, ασορτί με το φόντο μιας τεράστια αφίσας με το λογότυπο του ΜέΡΑ25 από πίσω του.

Η θλιβερή “συγγνώμη” του Παπαδάκη  ζητήθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους από προηγούμενη εκπομπή (προ δυόμισι ετών) χωρίς να προσδιορίζεται κάποιο ατόπημα ή έστω η ακριβής χρονολογία μετάδοσης της επίμαχης εκπομπής, ούτε βέβαια να προβάλλεται το στιγμιότυπο που υποτίθεται “σχεδόν αλλοίωσε” τα λόγια του “ανίκητου ηττημένου”.

Ο παλαίμαχος τηλεπαρουσιαστής με τον γνωστό του παπαδίστικο στόμφο, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την τότε “αντιμετώπιση” του Βαρουφάκη χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον ή κάτι συγκεκριμένο που ειπώθηκε.

“Θέλω δημόσια να σας ζητήσω συγνώμη, κύριε Βαρουφάκη, για την αντιμετώπιση της εποχής εκείνης όπου πραγματικά πέσαμε σε κάποια γεγονότα – αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία – προσωπικά την ευθύνη την παίρνω εγώ, αλλοιώσαμε σχεδόν το περιεχόμενο της συνέντευξης, την οποία μας δώσατε και καλό βέβαια θα ήταν να μη τη βγάζαμε καθόλου, θα’ ταν πιο τίμιο και ηθικό και δεοντολογικό από την πλευρά μας να σας το λέγαμε και θα συμφωνούσαμε”.

Επιτηδευμένα ασυνάρτητη φρασεολογία, από έναν πολύπειρο οικοδεσπότη “πρωινάδικου της νοικοκυράς”, δίνει την ασαφή εικόνα πως  ο Γιάνης είχε δημόσια διαπληκτιστεί με κάποιους συντελεστές ή προσκεκλημένους μιας εκπομπής του 2017, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει δήθεν να “αλλοιώσουν” τα λεγόμενα του αδικημένου “ήρωα” των capital controls.

Φυσικά, ο πρώην υπουργός με το γνωστό χαμόγελο καρχαρία, γεμάτος προσποιητή μεγαλοφροσύνη, έκανε αποδεκτή τη “συγγνώμη”, αφού πρώτα ζήτησε από τον Παπαδάκη να του μιλάει στον ενικό.

“Κουβαλάω το μίσος των συναδέλφων σας ως μετάλλιο τιμής στο πέτο μου όπως τώρα το κόκκινο χελιδόνι του ΜεΡΑ25” πρόσθεσε αυτάρεσκα ο Γιάννης, δείχνοντας τη σκαλιστή καρφίτσα στο πέτο του πανάκριβου πουκαμίσου του.

Ήταν μια πονηρή εναρκτήρια “ατάκα”, προφανώς συνεννοημένη αρκετές μέρες πριν, μεταξύ των δύο επικοινωνιακών επιτελείων Αντ1-Βαρουφάκη.

Όχι, δεν θα πέσουμε στην παγίδα να σας πούμε ποια ήταν η επίδικη παλιά εκπομπή και αν υπήρχε κάτι στο περιεχόμενό της που άξιζε το γλύψιμο του Αντ1 στον Βαρουφάκη, τόσο καθυστερημένα, και μάλιστα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα της προεκλογικής επανεμφάνισής του στον σεβάσμιο Παπαδάκη.

Ούτε βέβαια θα ζητήσουμε παρέμβαση του ανύπαρκτου ΕΣΡ για μια τόσο ξεδιάντροπα σκηνοθέτημενη προπαγάνδα υπέρ ενός “Υποψήφιου από την Μαντζουρία” που επιστρέφει καμαρωτός στον τόπο του εγκλήματος.

Τίποτα όμως από αυτά που διαδραματίστηκαν το 2015 και τραυμάτισαν ανεξίτηλα το μέλλον των παιδιών μας, δεν θα είχε συμβεί, αν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που ελέγχουν τα συστημικά ΜΜΕ, δεν συνήθιζαν να προβάλουν κάθε χυδαίο ψέμα η κωλοτούμπα ενός παθολογικά νάρκισσου και μυθομανή Γιάνη ως ανδραγάθημα, μαγκιά και “ρεαλιστική ανυπακοή”.

 

Δυστυχώς, είναι όλοι τους συνεννοημένοι να το επαναλάβουν!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας