Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στη Χαλυβουργική

1455
χαλυβουργική

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και μάλιστα ενόψει των εορτών  βρίσκονται οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, καθώς η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ για χρέη 31 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα σε μια πορεία αργού θανάτου της επιχείρησης, που έχει δρομολογήσει εδώ και χρόνια η διοίκηση της βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 και κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε εκ περιτροπής εργασίας, λαμβάνοντας μόλις το 60% του μισθού τους, ο οποίος έχει ήδη μειωθεί, ενώ εργάζονται 3 μέρες τη βδομάδα, με την εργοδοσία να επικαλείται μείωση της παραγωγής.

Μιλώντας στο topontiki.gr, ο Γιώργος Γάκης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην Χαλυβουργική, περιέγραψε όσα έλαβαν χώρα τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον Ασπρόπυργο, όταν συνεργείο του ΑΔΜΗΕ «κατέβασε τον διακόπτη».

«Τα μεσάνυχτα ήρθε συνεργείο του ΑΔΜΗΕ και έκοψε το ρεύμα για την οφειλή ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας προς τη ΔΕΗ. Ήταν παρόντες η διοίκηση και οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας. Από την πλευρά τους έγινε μια τελευταία απόπειρα συμβιβασμού προτείνοντας την καταβολή προκαταβολής 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο του χρέους να μπει σε ρύθμιση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τη ΔΕΗ», περιέγραψε ο κ. Γάκης.

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που λειτουργεί στην εταιρεία μέσω των εφεδρικών γεννητριών είναι ο φωτισμός και κάποιες βασικές λειτουργίες. Αν όμως περάσει μια εβδομάδα δίχως να βρεθεί λύση στην παροχή ρεύματος θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αφού θα είναι αδύνατη η συντήρησή του. Για παράδειγμα ο κλίβανος βρίσκεται εκτός παραγωγής τα επτά τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

«Είμαστε 200 οικογένειες εργαζομένων κυριολεκτικά στον αέρα. Και όσο το δικαστήριο δε βγάζει μια απόφαση σχετικά με το ποιος θα ασκεί τη διοίκηση της εταιρείας τα προβλήματα μέρα με τη μέρα θα πολλαπλασιάζονται. Σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο το νερό, μεθαύριο τα δημοτικά τέλη κ.οκ. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να μας καταβάλλεται ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας (σ.σ. μισθοί κατά μ.ο. 900-1000 ευρώ), σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας ή τρίμηνης διαθεσιμότητας, όμως είναι σαφές ότι με το υπάρχων καθεστώς είναι αδύνατη η βιωσιμότητα της Χαλυβουργικής.»

«Η μοναδική διέξοδος που υπάρχει φαίνεται πως είναι η πρόταση που έχουν προτείνει τα παιδιά του κυρίου Αγγελόπουλου, να τρέξει την εταιρεία ένας δικαστικός συμπαραστάτης εφόσον ο ίδιος ο κ. Αγγελόπουλος – κρίνει το δικαστήριο ότι αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Από την οικογένεια Αγγελοπούλου (σ.σ. των δύο γιων ) έχει προταθεί ένα plan B που προβλέπει την επαναλειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια Αγγελοπουλου και την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας