Ερντογάν: Έως 250.000 Σύροι κατευθύνονται στην Τουρκία-Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε

872
ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε για μια νέα μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ.

Για νέα έξαρση του προσφυγικού προβλήματος στη Συρία προειδοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για 250.000 ανθρώπους που «εγκαταλείπουν τη βορειοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ» με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

«Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες – τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο. Ωστόσο, ο πρόεδρος Ερντογάν εκφράζει φόβους για περαιτέρω αύξηση αυτού του αριθμού.

Και ο λόγος αφορά τις εν εξελίξει επιχειρήσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού στο Ιντλίμπ, όπου δρουν περίπου 10.000 μαχητές τρομοκρατικών οργανώσεων. Άλλωστε, η συγκεκριμένη επαρχία της Συρίας αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στα εδάφη της ασιατικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν έσπευσε να προειδοποιήσει την Ευρώπη – και δη, την Ελλάδα – ότι θα νιώσει τις επιπτώσεις του νέου μεταναστευτικού – προσφυγικού κύματος από τη Συρία.

«Εάν η βία προς τους κατοίκους του Ιντλίμπ δεν τερματιστεί, ο αριθμός των εκτοπισμένων θα αυξάνεται διαρκώς. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη αυτό το μεταναστευτικό βάρος» τόνισε, μεταξύ άλλων.Και πρόσθεσε: «Ο αρνητικός αντίκτυπος όλης της (σ.σ. προσφυγικής) πίεσης που δεχόμαστε, θα γίνει αισθητός σ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, και ιδίως στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα έχει επανειλημμένως απειλήσει να ανοίξει τις «πύλες» της Ευρώπης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, εφόσον η Ε.Ε. δεν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει (σ.σ. παροχή 6 δισ. ευρώ), στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας