Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την εκχώρηση στο υπερταμείο, πέραν των άλλων δημοσίων κτιρίων, και κτίρια που στεγάζονται Δημόσια Νοσοκομεία.
Όπως είναι γνωστό οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει το υπερταμείο προκειμένου με τα ποσά που θα εισπραχθούν από την πώληση και την “αξιοποίηση” των συγκεκριμένων κτιρίων να διασφαλίσουν οι “δανειστές” την αποπληρωμή του παράνομου χρέους.
Μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορά στο υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά καθώς και σχολικών μονάδων φαίνεται ότι και κτίρια που έχουν σχέση με υπηρεσίες υγείας τίθεται στην υπηρεσία των δανειστών.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μετά από σχετική έρευνα που έκανε, έχει ανευρεθεί ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη περιέχεται στη λίστα των δημοσίων κτιρίων που υπήχθησαν στην ιδιοκτησία του υπερταμείου.
Μάλιστα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η έρευνα γύρων από το θέμα αυτό βρίσκεται στην αρχή και ίσως η συνέχισή της αποκαλύψει και άλλα κτίρια δημόσιων Νοσοκομείων που έχουν υπαχθεί στο υπερταμείο.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι μέσω του πρώην ΤΑΙΠΕΔ ήδη έχουν εκχωρηθεί στο υπερταμείο κτίρια παλιών νοσοκομείων αλλά και νεώτερα κτίρια που φτιάχτηκαν για μονάδες αποκατάστασης όπως το κέντρο που βρίσκεται στο Σκαραμαγκά.
Η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει αν τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να μπουν στη μέγγενη των αποκρατικοποιήσεων για να ξεπληρωθεί το παράνομο χρέος.
Σε κάθε περίπτωση τα Σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία πρέπει να διερευνήσουν την πιθανότητα ένταξης κτιρίων στο υπερταμείο και να οργανώσουν τον αγώνα για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.