Βάρβαρες απειλές Erdogan: Μετά την Αφρίν θα ''καθαρίσω'' την Μανπίτζ

1677
κούρδοι

Ο Τούρκος πρόεδρος Reggep Tayyip Erdogan απείλησε σήμερα να διευρύνει και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας, καθ’ όλο το μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και μέχρι το Ιράκ προς ανατολάς, την τουρκική επίθεση που διεξάγεται εναντίον του θυλάκου του Αφρίν με στόχο να εξαλειφθεί κάθε παρουσία μιας κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική.
Μιλώντας προς επαρχιακούς αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Erdogan δήλωσε πως μετά τη συνεχιζόμενη επιχείρησή του στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα “καθαρίσει” τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά της Αφρίν και όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των Κούρδων πολιτοφυλάκων.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως “δεν θα αφήσει κανέναν τρομοκράτη μέχρι τα ιρακινά σύνορα”.
Υπενθυμίζεται ότι χτες, κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής περιοδείας επιθεώρησης στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος, που φορούσε στρατιωτική περιβολή, διαβεβαίωσε ότι αυτή η επιχείρηση, με την ονομασία “Κλάδος Ελαίας”, στοχεύει να “καθαρίσει την Αφρίν από τους τρομοκράτες” και να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες της Τουρκίας να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Στο μέτωπο, το τουρκικό πυροβολικό και η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν εκ νέου χτες θέσεις των YPG, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των δυνάμεων που στηρίζει η Άγκυρα, οι οποίες επιχειρούν να σπάσουν τις γραμμές των Κούρδων.
Από το Σάββατο, σχεδόν 100 μαχητές των YPG και των φιλοτουρκικών οργανώσεων ανταρτών έχουν σκοτωθεί, όπως και 33 άμαχοι, οι περισσότεροι από τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Απόσυρση των ΗΠΑ από το Μανμπίτζ της Συρίας, ζήτησε ο Cavusoglu

 Την απόσυρση των ΗΠΑ από την περιοχή της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.

Ο πρόεδρος Regep Tayyip Erdogan δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ. Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις συμμάχους των Κούρδων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ για να σταματήσουν να υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ της είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα παρέχει πλέον όπλα στη YPG.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας