-Αξιότιμε κύριε συνάδελφε, είστε «υποκείμενο»! -Αγαπητέ μου, ξέρετε πόσο σας τιμώ, αλλά είστε «αρχιγαϊδούρι»!

4649
πολάκης

  «Είσαι γαϊδούρι».  «Είσαι αρχιγαϊδούρι». «Είσαι κότα λυράτη». «Είσαι θρασύδειλος απατεώνας». «Είσαι παλιοψεύταρος». «Είσαι υποκείμενο».
Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των… επιχειρημάτων που αντάλλαξαν στη Βουλή ο «Γεωργιάδης» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Πολάκης, με τον «Πολάκη» της ΝΔ, δηλαδή τον Γεωργιάδη.
Πρόκειται, ξεκάθαρα, για ένα χαρακτηριστικό αποτύπωμα της ιερότητας που νιώθουν οι Ηρακλείς του κοινοβουλίου όταν ασκούν το θεάρεστο λειτούργημά τους σε αυτό που αποκαλούν «Ναό της Δημοκρατίας».
Αλλά τέτοια που είναι  η αστική δημοκρατία τους, τέτοια  συμπεριφορά αρμόζει και από τους «ιερείς» της μέσα στο Ναό της.
Φυσικά δεν διακατεχόμαστε από κανενός είδους σεμνοτυφία και – γιατί να το κρύψουμε άλλωστε – στα παλιά μας τα παπούτσια όταν σκυλοβρίζονται, όπου και αν σκυλοβρίζονται.
Εκείνο που καταγράφουμε είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι ανήκουν σε ένα πολιτικό σύστημα που με την ίδια ευκολία που… ανεβάζει τον πήχη του πολιτικού «διαλόγου» στη στρατόσφαιρα, με την ίδια ευκολία πουλάει – στο πλαίσιο του δικού του σεμνότυφου ταρτουφισμού – τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό σαν το άπαν της δημοκρατίας, γενικώς.
Προφανώς, και επί της ουσίας, δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά να μιλούσαν μεταξύ τους με το «σεις και με το σας». Κι τότε που βάζουν το κοστουμάκι της ευπρέπειας, πάλι Μνημόνια ψηφίζουν, πάλι ΝΑΤΟ προσκυνούν και πάλι Λάτσηδες υπηρετούν.
Αλλά, εδώ που τα λέμε, το να ξεκατινιάζονται με αυτό τον τρόπο, αφενός προσθέτει μια ακόμα εξήγηση για την συγκρότηση ενός κοινοβούλιο που ως ντεκόρ της καπιταλιστικής τους δημοκρατίας  συμπεριλαμβάνει από λεβεντολεβέντες τύπου Λεβέντη μέχρι χρυσαυγίτες ναζί, αφετέρου πιστοποιεί την «ποιότητα» των κυρίων που «σεμνά και ταπεινά» – όπως έλεγε ένας παλιότερος – καθορίζουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.
Ευχόμαστε, λοιπόν, οι εν λόγω να συναντώνται πιο συχνά. Και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το χαριτωμένο τους λεξιλόγιο. Ίσως έτσι βοηθήσουν τον κόσμο να αποκτήσει καλύτερη αντίληψη διαφόρων εννοιών. Μεταξύ των οποίων και της έννοιας «υποκείμενο».
 
Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας