Αγρότες: Ούτε μια μέρα ανοχής στον νέο υπουργό. Κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ

929
αγρότες

«Ούτε μία ημέρα ανοχής για να ενημερωθεί» δεν δίνει στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του πρωτογενούς τομέα, όπως τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη, εκπρόσωποι διαφόρων αγροτικών συλλόγων έθεσαν επί τάπητος ορισμένα από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως μεταξύ άλλων, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που είναι πλέον συνδεδεμένες και με το εισόδημα, τους υψηλούς φόρους, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες τους, αλλά και ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ και που όπως υποστήριξαν πολλοί εξ αυτών «είναι άφαντος και όταν μας αποζημιώνει το κάνει με μεγάλη καθυστέρηση που ξεπερνά και τους 16 μήνες».

«Εφόσον πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ας φέρει άμεσα τροπολογία στη Βουλή για το ακατάσχετο ύψους 15.000 ευρώ των αγροτών, κάτι που ήδη μας υποσχέθηκε ο προκάτοχός του, Ευάγγελος Αποστόλου», επισήμανε ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής των Μπλόκων, ΚώσταςΤζέλλας, προσθέτοντας «αυτή η κίνηση θα αποτελούσε ένα θετικό δείγμα γραφής των προθέσεών του».

Ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι «ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φαίνεται να γνωρίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και άρα περιμένουμε από αύριο κιόλας απτές αποδείξεις της δουλειάς του», ενώ η επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού, σημείωσε «ως νέος άνθρωπος, περιμένουμε από τον νέο υπουργό να ακούει τη γνώμη των ειδικών, δηλαδή εμάς που δουλεύουμε στη γη και όχι των πολλών, που κοιτούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, επισήμανε πως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα «δεν τρώμε το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση» και υπογράμμισε ότι ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί τον «μπροστάρη των αντιστάσεων που προβάλλονται στον ελλαδικό χώρο ενάντια στην πολιτική που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση, ως επακόλουθο της πολιτικής που χαράσσει η ΕΕ». Επισυμαίνοντας επίσης ότι η «κινητοποίηση της ΔΕΘ αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που γίνονται όλο το χρόνο», ξεκαθάρισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα «αντιπαλεύουμε τα προβλήματά μας στο δρόμο, αφού το διαπραγματευτικό μας όπλο είναι το τρακτέρ μας. Μόνο τότε μας ακούν και μας υπολογίζουν οι κυβερνώντες… προς απόδειξη αυτού, εντός του καλοκαιριού ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Αποστόλου και ακόμη περιμένουμε απάντηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας