“Άμεση καταγραφή και έγκαιρη αποζημίωση στους αγρότες λόγω χαλαζόπτωσης στην Ημαθία”

καταγραφή
Δ. Χαραλαμπίδου: «Να συνδράμει άμεσα η Π.Κ.Μ. στην καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι στην Ημαθία, για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες»

Την άμεση καταγραφή των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής και τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση σε καλλιέργειες με ροδάκινα και νεκταρίνια στην Ημαθία, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατό γρηγορότερη αποζημίωση των αγροτών, ζητά η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Όπως τονίζει η Περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια Περιφερειάρχης με την «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», η Διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια θα πρέπει να βρει ένα κενό ανάμεσα στα εγκαίνια high tech εκλογικών κέντρων και τις εξαγγελίες για… ανάπτυξη τύπου Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη, για να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ και να σπεύσει να συνδράμει στην καταγραφή των ζημιών, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι αγρότες, έχει επεκταθεί στο 80% των καλλιεργειών.
Οι ζημίες, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, προκλήθηκαν σε Μελίκη, Ροδοχώρι Νάουσας, Παλιό Πρόδρομο, Βεργίνα, Μέση και στο Διαβατό.
Τέλος, η υποψήφια Περιφερειάρχης, επισημαίνει για μια ακόμη φορά, ότι δεν θα πρέπει να συμβεί ό τι και στο παρελθόν, δηλαδή η Διοίκηση Τζιτζικώστα να μην σπεύσει να συνδράμει ως Π.Κ.Μ. στην καταγραφή των ζημιών, και να κρύβει την αδράνειά της, πίσω από την αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ.
Για το λόγο αυτό, η Δ. Χαραλαμπίδου, όλα αυτά τα χρόνια, ως Περιφερειακή σύμβουλος, τόνιζε ότι πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό η Π.Κ.Μ., και ειδικά αυτές οι υπηρεσίες, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες.
Ίσως όμως η προεκλογική περίοδος να λειτουργήσει αυτή τη φορά καταλυτικά υπέρ των αγροτών, αφού, δυστυχώς, στην πολιτική, κάποιοι, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να παράξουν έργο, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας