ISKRA

Τρίτη31 Μάρ 2015
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ

ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

(Δευτ. 2/12/13 - 10:50)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑ: ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΑΝΕΡΓΟΙ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ VS ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ..ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!

Νέο μαχαίρι στις συντάξεις προτείνει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του για την εν λόγω έκθεση τόνιζε ότι : « Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει το 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ».

Όπως αποκαλύπτουν ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προτείνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και κάνει έμμεση αναφορά για μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Ο ΟΟΣΑ στην 370 σελίδων έκθεση για τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε 34 χώρες – μέλη του διαπιστώνει πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση η δαπάνη για τις συντάξεις παρότι μειώθηκε στο 15% του ΑΕΠ, από το 25% που ήταν πριν, παραμένει εντούτοις υψηλή σε σχέση με το 11% του ΑΕΠ που δαπανούν οι χώρες του ΟΟΣΑ. Επίσης η μέση ηλικία αποχώρησης των ανδρών είναι τα 61,9 έτη, ενώ των γυναικών τα 60,3 έτη όταν η μέση ηλικία αποχώρησης στις χώρες μέλη του Οργανισμού είναι τα 64,2 έτη για τους άνδρες και τα 63,1 έτη για τις γυναίκες.

Η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με τα πιο χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ενώ μπαίνουν στο στόχαστρο και οι πρόωρες συντάξεις.

«Από τις μειώσεις συντάξεων που έχουν γίνει, έχουν προστατευθεί σημαντικά τα χαμηλά ποσά» αναφέρει στην έκθεση του ο ΟΟΣΑ,ανοίγοντας παράθυρο για νέο ψαλίδι στις συντάξεις.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ η είσοδος ιδιωτικών συνταξιοδοτικών συστημάτων εμφανίζεται ως μία εναλλακτική πρόταση για την απόδοση κυρίων ή συμπληρωματικών παροχών στους εργαζόμενους, ενώ όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η "μεγάλη βόμβα" για τους εργαζόμενους είναι ότι θα πληρώνουν εισφορές για σύνταξη που δεν πρόκειται να πάρουν ακόμη και αν δουλεύουν μέχρι τα 70 τους.

ΓΑΛΑ: ΚΕΡΔΗ ΓΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΑΝΕΡΓΟΙ

Μόλις στα 8 ευρώ ανά νοικοκυριό θα είναι το ετήσιο όφελος εάν υλοποιηθούν οι αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ σχετικά με την αγορά φρέσκου γάλακτος. Αυτό προκύπτει εάν κατανεμηθεί το όφελος που προβλέπει ο ΟΟΣΑ, δηλαδή των 33 εκατομμυρίων ευρώ διά τον αριθμό των 4.125.000 νοικοκυριών που ζουν στην Ελλάδα. Το νούμερο είναι ιδιαίτερα μικρό για τον καταναλωτή, αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο για τις λίγες μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες που θέλουν να κερδίσουν περισσότερα από την αγορά γάλακτος στην Ελλάδα.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη των κτηνοτρόφων ότι εάν επιτραπεί η επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος στα ράφια, το κόστος ναι μεν αναμένεται να μειωθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο αλλά αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών και θα χαθούν περίπου 100.000 θέσεις εργασίας σε όλο το κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας: παραγωγοί γάλακτος, κτηνίατροι, ζωοτέχνες, φαρμακέμποροι, γεωργοί-παραγωγοί ζωοτροφών, οδηγοί-μεταφορείς.

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ γίνονται γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ορίζει ως περίοδο ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος τις πέντε ημέρες με αποτέλεσμα το προϊόν να είναι ακριβότερο έως και 34% από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Βέβαια, «φρέσκο» γάλα στην Ευρώπη μπορεί να είναι και 8 ημερών, αλλά αυτό φαίνειται δεν ενοχλεί τους Ευρωπαίους.

Η διάκριση γίνεται ανάλογα με τη μέθοδο παστερίωσης και γι' αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν διάφοροι τύποι «φρέσκου» γάλακτος. Είναι αντιληπτό ότι όσο πιο μικρή είναι η περίοδος ζωής του φρέσκου γάλακτος τόσο πιο υψηλό είναι το κόστος παραγωγής για τις βιομηχανίες, λόγω αυξημένου κόστους συλλογής, διάθεσης, επιστροφών κ.λπ.

Αντίθετα, στην Ευρώπη το κόστος παραγωγής είναι μικρότερο λόγω μεγαλύτερης ζωής του «φρέσκου» γάλακτος.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ VS ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ..ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!

Εν τω μεταξύ, σε κόντρα μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εξελιχθεί η πρόταση του ΟΟΣΑ για την επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης εξέφρασε την άποψη ότι η επέκταση του χρονικού περιθωρίου κατανάλωσης του γάλακτος μπορεί να ενέχει κινδύνους για την υγεία των πολιτών.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών, ώστε ο καταναλωτής να έχει περισσότερες επιλογές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς δήλωσε: «Το σκεπτικό δεν είναι να αλλάξει ο όρος φρέσκο γάλα σε ό,τι αφορά τις ποιοτικές προδιαγραφές, αλλά να δεσμευτεί ο παραγωγός για τη διάρκεια του προϊόντος που προσφέρει».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο υπεύθυνος για θέματα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κανταράς σε σχετικό του σχόλιο τόνισε: «Αντί οι κ.κ Χατζηδάκης και Τσαυτάρης, να ερίζουν, για το αν θα πίνουμε εισαγόμενο γάλα πέντε η έξι ημερών, ας ρίξουν μια ματιά στην κατεστραμμένη από τις πολιτικές τους ελληνική κτηνοτροφία, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους για την κατάσταση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας και ας κάνουν μια χάρη στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, που βρίσκεται σε απόγνωση και που θα τους ευγνωμονεί.
Ας φύγουν όσο πιο γρήγορα αυτοί και μαζί η πιο ξενόδουλη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος!»

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


----------------------------00000afisa

********************************************************

kabania-afisa


10841463_874492109250962_1737608452_n

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΗΧΟ ΠΛΑΓΙΟ

basileiou-grammofwno

ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΑΤΑΞΙΚΟΣ"

*************************************************************

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ''ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ''

 

Σημεία από την ομιλία του Παν. Λαφαζάνη σε αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων στο ''Κοβεντάρειο'' στην (Κοζάνη 24/3)             

***************************************************

«ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ»

Απάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενεργείας Π. Λαφαζάνη στην επίκαιρη ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας στη ΔΕΗ (26/3)

***************************************************

Β. ΠΡΙΜΙΚΗΡΗΣ: ''TO XΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"

(Κλικ στην εικόνα για να δείτε όλες τις τοποθετήσεις)


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)